Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kamen temeljac

Počela gradnja Centra za djecu i mlade s posebnim potrebama

'djecak_nnn_kom_220610'
''
25.06.2010.
u 13:14

Centar će biti mjesto u kojemu će ova djeca moći svakodnevno boraviti, razvijati se i družiti, a njezino postojanje ujedno će pomoći i njihovim obiteljima u lakšem funkcioniranju

Danas je u Sv. Ivanu Zelini svečanim postavljanjem kamena temeljca započela izgradnja Centra za djecu i mlade s posebnim potrebama. Gradnju ovog Centra potaknula je Udruga Srce, prva i jedina udruga na području grada Svetog Ivana Zeline i okolnih naselja koja okuplja djecu s poteškoćama u razvoju i osobe s posebnim potrebama i njihove obitelji. Riječ je o djeci s motoričkim i mentalnim smetnjama, teškoćama u učenju, poremećajima u ponašanju, teškoćama govora, čitanja, pisanja, senzomotoričkim funkcijama, djeci s downovim sindromomom.

Centar će biti mjesto u kojemu će ova djeca moći svakodnevno boraviti, razvijati se i družiti, a njezino postojanje ujedno će pomoći i njihovim obiteljima u lakšem funkcioniranju. U njemu će se djeci omogućiti kvalitetno provođenje slobodnog vremena, terapijske aktivnosti, kreativne radionice, pomoć u učenju te pripremanju za samostalan život. Lokalna zajednica osigurala je zemljište, a materijal i dodatna financijska sredstva potrebna za izgradnju kuće, u iznosu od oko 600 000 kuna, prikupljeni su različitim događanjima. Od prosinca 2009. još 100 000 kuna prikupljeno je kroz reklamnu kampanju za humanitarni telefon, koju je osmislila i provela reklamna agencija Bruketa&ŽinićOM.

Predsjednica Udruge Srce, gospođa Đurđa Penava na svečanosti je istaknula: “Nadamo se da ćemo za dvije godine, koliko je planirano vrijeme gradnje, na ovome mjestu doista moći pružiti dnevni boravak mladima s invaliditetom te pomoć velikom broju djece s poteškoćama, njih ukupno oko 70, kao i njihovim obiteljima.” Na postavljanju kamena temeljca govorili su i župan Zagrebačke županije, Stjepan Kožić te gradonačelnik grada Sv. I. Zeline, Vlado Žigrović, koji rad Udruge kontinuirano potpomažu. Kamen temeljac i mjesto gradnje blagoslovio je biskup mons.dr. Vjekoslav Huzjak.

Kampanja još uvijek traje, i to do 15. rujna do kada uređenje Centra možete pomoći pozivom na broj 060 90 23.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije