Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Modna počast Amy Win

Pjevačka diva Amy Winehouse nova je Gaultierova muza

Gaultier
Foto: Vogue
1/7
27.01.2012.
u 10:04

Jean Paul Gaultier haute couture kolekciju za proljeće/ljeto posvetio je tragično preminuloj pjevačici Amy Winehouse

Poznat po suradnji s pjevačicama (tko ne pamti Madonnine korzete i haljine s grudnjakom u obliku korneta koje je nosila na turneji "Blond Ambition", snimio je dokumentarac s Lady Gagom "GaGa by Gaultier" te se sa španjolskom pjevačicom i glumicom Victorijom Abril pojavio na naslovnici časopisa S Moda), francuski dizajner Jean Paul Gaultier couture kolekciju za proljeće/ljeto 2012. na Paris Fashion Weeku posvetio je prerano preminuloj pjevačici Amy Winehouse, koja je ostavila neizbrisiv trag kako u glazbi, tako i u modi.

Uz njezine najveće hitove poput pjesama "Rehab" i "Back to Black" pistom su prodefilirale manekenke koje su dočarale pedesete i šezdesete, godine koje je Amy obožavala i to odjećom za života pokazivala. Visoko natapirane raznobojne perike, košnica-frizure, dramatično našminkane oči tušem, piercing iznad usana, uske olovka-suknje, istaknut struk, bejzbolske jakne i platforme dominirali su pistom te oživjeli nakratko Amyn duh. Iako je prilično vidljiv utjecaj pokojne pjevačke dive, Gaultier je ostao vjeran seksepilnoj ženstvenosti i haljinama-korzetima. U njegovim kreacijama pojavio se i maneken Andrej Pejić s visoko podignutom razbarušenom punđom.     

– Amy Winehouse je bila modna ikona. Način na koji se odijevala, miješala stilove i način na koji je nosila odjeću ostavljao me bez daha. Skandalozno je što za života nije završila na naslovnici nekoga modnog časopisa – izjavio je Gaultier za The New York Times.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije