Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Opasne' profesije

Ovo su za zdravlje najopasnija zanimanja? Je li i vaše među njima?

opasna
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
02.12.2013.
u 16:43

U obzir su uzeti faktori poput izloženosti opasnim tvarima, vremenu provedenom sjedeći, izloženosti bolestima i infekcijama, opeklinama, ugrizima i radijaciji

Neki poslovi nose više zdravstvenih rizika pa je tako veća vjerojatnost da će se radeći razboliti medicinska sestra, nego odvjernik.

Portal Business Insider izradio je listu najopasnijih poslova koristeći podatke Ministarstva rada. U obzir su uzeti faktori poput izloženosti opasnim tvarima, vremenu provedenom sjedeći, izloženosti bolestima i infekcijama, opeklinama, ugrizima i radijaciji.

1.Čistači ulica

2.Tehničari u nuklearnim postrojenjima

3.Medicinski tehničari

4.Piloti

5.Radnici na naftnim bušotinama

6.Kirurški tehničari

7.Radnici u kotlovnicama

8.Upravitelji postrojenja za kontrolu kvalitetu vode

9.Carinici i radnici na granici

10.Pedikeri

11.Veterinari

12.Anesteziolozi

13.Stjuardese

14.Stomatolozi

>> EKOBOMBE Znate li koliko smeća proizvedemo u godinu dana?

Komentara 3

FR
franjoiivan
17:53 02.12.2013.

a političari,gdje oni pripadaju?

AM
ameris
20:46 02.12.2013.

Nisam baš siguran.Po meni je najopasije zanimanje dezinsektor-fumigator.Svakodnevno su u kontaktu s letalnim koncetracijama cijanovodika (Ziklonfo-B),metil-bromida,fosforovodika,diklovosa ..Rade pod hermetičkim uvjetima jer samo je jedan udisaj smrtonosan.Siguran sam da su to naj hrabriji ljudi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije