Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glavne osobine

Ovo je jedanaest znakova da ste u vezi s narcisoidnom osobom

Par
Foto: Thinkstock
1/3
07.06.2017.
u 20:22

Narcisoidne osobe su sojetljive na kritike, vole pametovati, žele biti glavni u društvu, uvijek su ljepši i pametniji od svih ostalih...

Osobe koje vjeruju da su superiorniji od ostalih, uvijek su u pravu, traže da im se divite i nemaju puno razumijevanja za tuđe osjećaje, su osobe s narcističkim poremećajem ličnosti. Biti u vezi s takvom osobom teško je i komplicirano, a ovo je 11 znakova po kojima ćete prepoznati da ste u vezi s narcisoidnom osobom. 

OSJETLJIVI SU NA KRITIKE
Iako su brzi na dijeljenju kritika, narcisoidne osobe ne podnose kritike na svoj račun. Kada im uputite kritiku odmah će započeti svađu ili će biti potpuno hladni.

NIŠTA NIJE NJIHOVA KRIVNJA
Nakon svake svađe uvijek se prvi ispričate, nikada taj korak ne napravi vaša partnerica ili partner. To je znak da ste s narcisoidnom osobom jer oni vjeruju kako nikada nisu u krivu.

PROMJENE MIŠLJENJA
U jednom trenutku vas hvale, a već u sljedećem vam govore da ništa ne znate i da ne vrijedite ništa. Mijenjaju mišljenje kako im odgovara.

PAMETUJU 
Uvjeravaju vas da su svi vaši pogledi na svijet pogrešni, optužuju vas da ste preosjetljivi i da se ponašate sasvim nerazumno.

TO SU KAMELEONI
Narcisoidne osobe žive za pažnju drugih i spremni su se prilagoditi situaciji i društvu samo kako bi zadobili pozornost drugih. Sposobni su promijeniti osobnost samo kako bi se svidjeli drugima i pred drugim osobama mogu se ponašati sasvim drukčije nego kad su sami s vama.

POSEBNI SU
Narcisoidne osobe vjeruju da su zbilja posebne i bolje od drugih. Uvijek su ljepši i pametniji od svih drugih. 

NIJE IM STALO
Ne razmišljaju o potrebama i osjećajima drugih. Ako posude novac od nekoga neće mu ga vratiti niti će voditi računa o toj osobi, prekršit će svako obećanje i spremni su besramno lagati. 

SVE SE VRTI OKO NJIH
Moraju biti glavni, svi u društvu moraju ih slušati i uvijek će se truditi biti najglasniji kako bi pažnju usmjerili na sebe.

MANIPULATORI 
Narcisoidne osobe znaju biti šarmantni i koristit će taj šarm u svoju korist. Primijetit ćete kako se sasvim drukčije ponašaju u društvu od

TRI FAZE VEZE
Veze narcisoidnih osoba odvijaju se u tri faze. U prvoj fazi partnera ili partnericu biraju prema statusu u društvu, funkciji na poslu ili bogatstvu i koriste šarm kako bi ih osvojili. U drugoj fazi pokazuju svoje pravo lice, a u trećoj fazi kada prekinete vezu daju vam do znanja da im nije bilo nimalo stalo do vas.

SRETNIJI STE SAMI
Prekinuti vezu s narcisoidnom osobom nije lako i takve osobe znaju ozbiljno poljuljati i uništiti samopouzdanje osobe s kojom su bili u vezi. Kada osjetite da vas partner ili partnerica guše svojim ponašanjem i primjetite neki od znakova prethodno navedenih bježite iz te veze.  

Komentara 4

IM
Immanuell
21:04 07.06.2017.

U svim točkama opisanima u članku prepoznajem direktora tvrtke u kojoj sam donedavno radio, osim u jednoj; svi iole inteligentniji su ga skužili i ne može si naći žensku da je još jednom toliki. A dobro je već ugazio u tridesete.

JO
jono
20:57 07.06.2017.

Pa nije nitko lud ovo komentirati.

DE
deda1234
21:47 07.06.2017.

inace poprilicno uspjesne!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije