Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepoznata autorica

Ovako izgleda karta ženskog i muškog srca iz 19. stoljeća

Muška i ženska karta srca
screenshot/Vox Feminae
25.08.2013.
u 16:09

Brza željeznica vodi od Želje za divljenjem, kroz Afektaciju i Nevjernost do Zemlje zaboravljenosti. Do Čvrstih vrijednosti stiže se preko Strpljenja, Sposobnosti za razlikovanje i Razboritosti.

Autorica ove, i paralelne karte muškog srca, je navodno nepoznata „dama“, a litografije su objavili D. W. Kellog & Co iz Connecticuta, USA u 1830-ima. Alegorični prikaz koristi tipično karikaturalan sadržaj, ali prenosi i jasnu moralističku poruku o dobrim i lošim izborima koje je jedna Amerikanka u 19. stoljeću imala te njihovim posljedicama, piše Vox Feminae.

Do Mora bogatstva stiže se kroz Zaljev afimiranosti, ali i kroz Zaljev starčeve ljubavnice. Brza željeznica vodi od Želje za divljenjem, kroz Afektaciju i Nevjernost do Zemlje zaboravljenosti. Do Čvrstih vrijednosti stiže se preko Strpljenja, Sposobnosti za razlikovanje i Razboritosti.

Zanimljivo je da je muško srce prikazano kao utvrđena zemlja, za razliku od „otvorenog“ ženskog. Dok žensko srce dobrim dijelom zauzimaju ljubav prema divljenju, pokazivanju i odjevanju, većinu muškog srca okupiraju Ekonomija, Ljubav prema moći i Ljubav prema novcu.

>>Razveselite svoje srce pozitivnim mislima i smijehom...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije