Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pripazite!

Ovaj popularni predmet za plivanje može dovesti život vašeg djeteta u opasnost

Katya İleri
21.07.2023.
u 09:30

'Djeca vjeruju da mogu sama plivati ​​s njima i onda se na njih počnu oslanjati'.

Djevojčica Asya Ileri samo je htjela plivati ​​sa svojom braćom, sestrama i tatom. Cijela je turska obitelj skakala s broda u more, a djevojčica je imala narukvice za plivanje na rukama pa su mislili da je sigurna. Ali, u zastrašujućem videu, mama Katya pokazuje što se može dogoditi kada djeca nemaju sigurne sprave za plutanje, prenosi New York Post.

'Mali rezime današnjeg odmora', napisala je Katya uz video na Instagramu. Na snimci se vidi kako muškarac drži djevojčicu na ogradi velikog broda. Ona nosi kupači kostim, cipele za vodu i narukvice za plivanje na napuhavanje. Muškarac ju je poljubio u obraz, a zatim je spustio u vodu, misleći da će zaroniti te odmah izroniti na površinu.

 

Ali, kad udari o površinu mora, djevojčica podigne ruke i narukvice joj skliznu s ruku. Kamera prikazuje narukvice za plivanje kako plutaju na vodi dok djevojčica uranja u more. Katyin video brzo je postao viralan s više od 90 milijuna pregleda. Ljudi su imali puno toga za reći, neki su bili šokirani koliko su roditelji bili glupi jer nisu uvidjeli opasnost situacije, a drugi su bili zabrinuti za djevojčicu. Video je prekinut kada je pala u vodu.

'Nikada ne koristite gumene narukvice za plivanje na djeci. Nikada', napisala je jedna osoba. 'Savršen primjer dizajna proizvoda koji se s godinama pogoršava. Kad sam bio dijete, narukvice za plivanje su se doslovno zaglavile na rukama', dodala je druga. 'Kako nije shvatio da će se to desiti? Ozbiljno? Tako neodgovorno', rekla je treća osoba. 'Ne mogu smatrati ovaj video smiješnim! Ovo je užasno, kakav je ovo roditelj?!', razljutila se četvrta korisnica.

VEZANI ČLANCI: 

Usred reakcije, Katya je objavila još jedan video, rekavši da njezina kći zna plivati ​​i da je sigurna u vodi s obzirom da je njihov dom na obali. Rekla je da je djevojčica inzistirala da skoči s broda kako bi se pridružila svojoj braći i sestrama. Također je dodala da su se narukvice za plivanje skinule jer su ručice djevojčice bile klizave od kreme za sunčanje.

 

Dok su mnogi od nas provodili ljeto u djetinjstvu noseći narukvice za plivanje na rukama, moderni konsenzus o njima je da nisu sigurne i da su beskorisne. Prema Little Fish Swim School, narukvice za plivanje mogu  spriječiti napredak djece u plivanju i biti vrlo opasne. 'Korištenje narukvica stavlja djetetovo tijelo u okomiti položaj, što nije ispravan položaj za učenje plivanja', piše na web stranici.

VEZANI ČLANCI: 

Prisutnost ovih plutajućih naprava također stvara lažan osjećaj sigurnosti kod djece i odraslih. 'Djeca vjeruju da mogu sama plivati ​​s njima i onda se na njih počnu oslanjati', dodaju. Odrasli bi mogli pomisliti da su njihova djeca sigurna s narukvicama za plivanje i neće ih tako pažljivo nadzirati. U konačnici, ovakve naprave nisu bez greške: 'Lako mogu skliznuti, ispuhati se ili se vaše dijete može prevrnuti i zaglaviti te se neće moći ponovno podići'.

Mama koja ne razlikuje svoje blizanke osmislila super trik: 'Ovo funkcionira odlično'

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije