Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mmmm, obožavamo ga

Ovaj namaz bit će totalni hit na blagdanskom stolu, a zbog njega biste lako mogli ostati na predjelu

Tatjana Miletić/MyTastyPot
07.04.2023.
u 07:52

Naš omiljeni recept za namaz od cikle, kozjeg sira i oraha, koji je osmislila Tatjana Miletić, jednostavan je za pripremu, a pruža nevjerojatnu kombinaciju okusa i boje. Svježa i slatka cikla kombinira se s kozjim i plavim sirom, a zatim se obogaćuje orasima, crnim češnjakom i gruzijskom mješavinom začina.

Ova kombinacija sastojaka pruža savršenu ravnotežu slatkog i slanog okusa, dok mu crni češnjak dodaje dubinu i kompleksnost. Mješavina začina daje posebnu aromu i okus, a orasi pružaju divnu hrskavost i teksturu. Priprema ovog namaza više je nego jednostavna i brza. Uživajte u ovom fantastičnom Tatjaninom namazu koji će goste ostaviti bez riječi!

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Namaz od cikle, kozjeg sira i oraha

Sastojci:

  • 200 g pečene cikle
  • 40 g kozjeg sira
  • komadić plavog sira
  • šaka pečenih oraha
  • 1 žlica balzamičnog octa
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 1 režanj crnog češnjaka
  • papar
  • sol aromatizirana limunom i listićima čilija
  • gruzijska mješavina začina: morska sol, sjemenke komorača, crni papar, korijander, kumin, češnjak, kopar

Priprema:

Ciklu ispecite u pećnici. Možete je staviti u vatrostalnu posudu s poklopcem i ubaciti u pećnicu na 30 minuta na program za pečenje povrća na pari (ako ga imate). Radi lakšeg čišćenja ciklu, kad je kuhana, stavite u vrećicu i ubacite u zamrzivač da se ohladi. U kuhinjski uređaj ubacite pečenu ciklu, kozji sir, plavi sir, orahe koje ste prethodno tostirali u tavi, jedan režanj crnog češnjaka, balzamični ocat, maslinovo ulje i sve začine. Miksajte dok ne dobijete lijepi namaz. Možete ga poslužiti uz tostirani kruh ili neko toplo pecivo po želji. Namaz će u hladnjaku potrajati nekoliko dana pa ga možete pripremiti ranije i obogatiti njime uskrsni doručak. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije