Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uskrs na stolu

Teleći kotleti s timijanom i pečeni mladi krumpir sa začinskim biljem – recept za pravi blagdanski ručak

Sandra Šimunović/Pixsell
06.04.2023.
u 08:56

Tajna ovog pečenje jest da se meso peče puna dva sata na nižoj temperaturi, a prije toga ga treba kratko sa svih strana obraditi na grill tavi. Rezultat – kotleti koji se doslovce tope u ustima, prava senzacija!

Darujemo vam još jedan izvrstan recept za blagdanski ručak Marije Herjavić Jerkić. Kad su u pitanju svečane prigode, poput blagdanskog ručka, zamolite mesara da vam kotlete profesionalno obradi kako biste goste oduševili i prezentacijom jela. 

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Teleći kotleti s timijanom

Sastojci:

  • obrađeni teleći kotleti u komadu, oko 2,5 kg
  • ulje
  • 30 g soli ili po želji
  • timijan, količina po želji

Postupak:

U posuditi promiješajte i povežite začine i ulja toliko da dobijete finu emulziju. Smjesu dobro utrljajte u meso sa svih strana. Grill tavu s uljem dobro ugrijte, zapecite u njoj kratko meso sa svih strana kako bi se zatvorile pore te prebacite u posudu za pečenje. Dobro zatvorite folijom i pecite u pećnici 2 sata na 160 stupnjeva. Maknite foliju i tako pecite na 220 stupnjeva još 10-15 minuta, dok se ne zapeče do željene razine. Izvadite iz pećnice, prekrijte folijom i pustite da se odmori prije rezanja.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Mladi krumpiri sa začinskim biljem

Sastojci:

  • mladi krumpiri
  • sol
  • maslinovo ulje
  • svježi ružmarin
  • svježi timijan

Postupak:

Očišćene neoguljene krumpire skuhajte na pola. Osušite ih pa dobro nauljite i posolite. Prebacite u posudu za pečenje i pospite začinskim biljem, količina po želji. Pecite na 220 stupnjeva dok ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije