Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Halo, doktore

Opada mi kosa i umoran sam: Može li stres biti uzrok problema sa štitnjačom i povećanih hormona?

shutterstock
07.03.2020.
u 07:00

Pitali ste liječnika Ordinacije.hr što vam uzrokuje umor i opadanje kose.

Pitanje: Pozdrav, Zanima me u vezi problema sa štitnjačom (malo veći TSH). Naime, prije par mjeseci primijetio sam da mi je počela opadati kosa na zaliscima. Doktor mi je preporučio da izvadim krv, no nalazi su bili više nego odlični. Poslije je rekao da trebam napraviti pregled štitnjače. TSH mi je bio 5.15,T4 102, T3 2.10. Nikad nisam imao problema s tim, ali može li stres biti uzrok većeg TSH-a? U zadnje vrijeme sam počeo osjećati lagani umor u popodnevnim satima. Zahvaljujem! LP.

Pogledajte kako izgleda život s vitiligom Ivane Antunović Jović:

Odgovara: Ante Škaro, dr. med., spec. otorinolaringologije, kirurg glave i vrata

Viši nalaz TSH govori o povećanom stresu, odnosno pritisku na štitnjaču da osigura organizmu veću količinu hormona. Imate po nalazu pritajeni manjak hormona zbog čega imate nižu energiju i opadanje kose. Treba uvesti za početak mali nadomjestak hormona štitnjace te uravnotežiti bioritam (sva jača psihofizička naprezanja staviti ujutro i rano poslijepodne, kasno popodne opuštanje, noći spavanje).

Originalan članak objavljen je na Ordinacija.hr.

Saznajte kako održavati težinu nakon 50. godine:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije