Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Ogroman porast potražnje za luksuznim vilama u Hrvatskoj

LUVA Villas
03.05.2023.
u 09:34

Zadnjih godina globalno tržište luksuznog turizma je u značajnom porastu, a prema nekim procjenama do 2030. godine bi trebalo dosegnuti preko 82 milijarde dolara.

Nakon lockdown perioda sve veći broj ljudi odlučuje potrošiti novac na luksuzna putovanja i odsjedati u luksuznom smještaju kao što su luksuzne vile s bazenima. Osim već popularnih zemalja kao što su Italija, Španjolska i Grčka, sve veći broj gostiju iz svih krajeva svijeta odabira upravo Hrvatsku kao destinaciju za svoj luksuzni odmor iz snova.

Iz agencije LUVA Villas napominju kako očekuju nastavak rasta luksuznog turizma u Hrvatskoj u narednim godinama. Puno je faktora za takva očekivanja, a neki od glavnih su predivna obala, čisto more, ugodna klima i velika sigurnost. Također, ove godine imamo još 2 bitna faktora koja će dodatno doprinijeti boljoj sezoni, a to su ulazak Hrvatske u Schengen zonu i Euro kao valuta plaćanja. Smatramo da je Hrvatska na vrijeme prepoznala potencijal za luksuzni turizam te se značajno ulaže u izgradnju luksuznih vila s bazenima za najam, a osim samog smještaja bitno je ulagati i u dodatne sadržaje kao što su vrhunske marine, restorani i slično napominju iz LUVA Villas agencije.

LUVA Villas je jedna od rijetkih agencija specijaliziranih za najam luksuznih vila na području cijele Hrvatske. Zbog sve veće konkurencije u segmentu luksuznih vila sve veći broj vlasnika prepušta brigu oko vođenja rezervacija profesionalnim agencijama kao što je LUVA Villas koja je dostupna 0-24, preuzima brigu oko cijele komunikacije i naplate te ciljano promovira luksuzne vile na stranim tržištima. 

Volimo istaknuti da vlasnici nemaju negativnih aspekta rada s nama, mogu samo profitirati. Mi ulažemo u promociju našeg branda, a samim time i svih vila u ponudi. Za vlasnike nema nikakvog fiksnog troška oglašavanja, našu proviziju obračunavamo samo na ostvarene rezervacije. Pojedine vile možete pronaći isključivo kod nas jer su vlasnici u potpunosti prepustili nama vođenje objekata u vidu svih rezervacija – poručuju iz LUVA Villas agencije.

Što se tiče nacionalnosti gostiju koji rezerviraju luksuzne vile glavninu i dalje čine gosti iz Njemačke, Austrije i Velike Britanije međutim sve više raste broj gostiju iz dalekih zemalja. Također, bilježimo porast domaćih gostiju koji su najčešće više obitelji kojima je isplativiji najam luksuzne vile nego nekoliko hotelskih soba. Broj osoba koji najčešće rezervira vilu je 6-8 osoba, ali imali smo i slučajeva da 2 osobe same rezerviraju cijelu vilu od 5 soba samo za sebe. S druge strane ove godine smo imali rezervaciju za čak 48 osoba pa smo rezervirali više vila u blizini. Što se regija tiče Istra je i dalje najtraženija regija, ali sve veći broj gostiju se odlučuje za rezervaciju vila u Dalmaciji zbog predivne obale i čarobnih otoka.

Trend koji je također primjetan u zadnje vrijeme i koji svakako pozdravljamo napominju iz LUVA Villas agencije je da nam se vlasnici u fazi gradnje obraćaju oko savjeta. Najčešće ih zanimaju savjeti oko lokacija, mikrolokacija, broja spavaćih soba, razina uređenja i sadržaja. Trenutno je jako velik broj luksuznih vila u izgradnji te se ubrzo očekuje značajno povećanje ponude tog tipa smještaja što će značiti i veću borbu za svakog gosta i zato je potrebno prije samog početka projekta imati jasnu viziju i plan iznajmljivanja luksuzne vile. Na stranicama LUVA Villas tako možete naći i LUVA Magazine gdje će kako gosti tako i vlasnici naći neke zanimljive teme o luksuznim vilama.

U nastavku pogledajte neke od luksuznih vila iz bogate ponude LUVA Villas:

Villa Orabelle

Villa Oriana

Villa Francisca

 

Villa Aria

Villa Dajana

Villa Gianna

Casa Cavi

 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije