Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poboljšava raspoloženje

Odlični razlozi da svaki dan popijete šalicu čaja od lavande

Lavanda
Foto: Thinkstock
1/4
12.03.2018.
u 09:26

Šalica čaja od lavande prije spavanja može vam pomoći da lakše zaspete jer lavanda smiruje živčani sustav i smanjuje razinu stresa.

Lavanda je iznimno ljekovita biljka čiji miris ublažava glavobolje i umiruje. Lavandin čaj može pomoći kod brojnih zdravstvenih stanja. Čaj od lavande djeluje kao sedativ, a preporučuje se osobama koje pate od glavobolje, anksioznosti i nesanice. Ali pomaže i kod ovih zdravstvenih tegoba: 

Migrenske glavobolje – miris lavande djeluje kao sedativ i ima umirujući efekt. Čaj od lavande može pomoći u izlječenju od migrenske glavobolje jer pomaže u opuštanju krvnih žila, malih mišića u vratu i vlasištu i oko očiju.

Depresija i anksioznost – biljka lavande može reducirati stres i anksioznost, te poboljšati raspoloženje. Aroma lavande također potiče relaksaciju.

Nesanica i iscrpljenost – šalica čaja od lavande prije spavanja može vam pomoći da lakše zaspete jer lavanda smiruje živčani sustav i smanjuje razinu stresa.

Mučnina – kao i đumbir, lavanda može pomoći kod mučnine. Čaj od lavande može ublažiti mučninu, pogotovo ako je povezana s glavoboljom.

Probava – ako imate problema s probavom, čaj od lavande može pomoći. Lavandin čaj ima svojstva protiv nadimanja koja mogu pomoći u uklanjanju plinova i umirivanju trbuha.

Čaj od lavande također može pomoći s jačanjem imuniteta, olakšavanjem disanja, liječenjem upale mišića i smanjenjem bolova u zglobovima, vratu i leđima.

Koje su ostale blagodati čaja od lavande i kako ga pripremiti, pročitajte na portalu Kreni zdravo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije