Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo istraživanje

Oni koji piju alkohol žive duže od onih koji su ga se odrekli!

crveno vino
Foto: Duško Jaramaz/PIXSEL
12.12.2013.
u 23:15

Zaključeno je da je kod onih koji piju "umjereno", dakle jedno do tri pića dnevno, najniža stopa smrtnosti.

Prema istraživanju objavljenom u časopisu Alcoholism: Clinical and Experimental Research, oni koji redovito konzumiraju alkohol žive dulje od onih koji su ga se odrekli, prenosi The Independent.

Kod onih koji ne konzumiraju alkohol smrtnost je čak veća nego kod onih koji vole zaviriti u čašu, bez obzira je li riječ o alkoholičarima ili ne, piše u studiji.

Također, zaključili su da je kod onih koji piju "umjereno", dakle jedno do tri pića dnevno, najniža stopa smrtnosti.

>>Žene, pijete li? Ovo je vodič za vas kako se riješiti mamurluka

Ključne riječi

Komentara 15

ST
stefj
08:27 13.12.2013.

Kao i kod svega, bit je u umjerenosti. Čaša vina uz dobru klopu - super...

Avatar tigar 99
tigar 99
09:13 13.12.2013.

Kung-fu rakija Peče Štef rakiju. Dojde k njemu sused pogledati kak ide i pita: - Je jaka? Kak hiče? Štef veli: - Tateka smo našli prek plota, a dedeka još iščeme.

PR
pravakuna3
10:42 13.12.2013.

Ovo je pravi članak. Živio autor 100 godina i više. Vino treba piti, po mogućnosti crno ali ne bježati ni od rakije. Egipćani su prije 4000 godina znali za pivo. Umjereno piti dakako. Moj je dida pio svaki dan 1/22 do litricu domaćeg vina i uhvatio glatko 95., baba je manje vina pila pa je došla do 88. Zaključak, članak je točan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije