Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rujanski broj

Sutra novi broj Slanog&slatkog: Ajvar "na drva" ima poseban šmek, zimnicu kiseli i chefica Terbotza

Slano&Slatko
15.09.2023.
u 14:45

Ne propustite brojne zanimljive priče

Još kao malena djevojčica pomagala je baki kad je trebalo satima sjeckati povrće za zimnicu. Tradiciju je chefica Silvija Terbotz nastavila i u odrasloj dobi, a po zimnici je postao poznat i restoran Terbotz u kojem radi. Smješten u srcu Međimurja, chefica Silvija “materijal” za zimnicu pronalazi na imanju oko restorana i u vrtu svojih gazdi te kiseli razne salate, radi džemove od voća iz voćnjaka, a sve to ukomponira u međimurske specijalitete koje poslužuju gostima.

Foto: Robet Anić/Pixsell

Naš Ivica Beti bio je u posjetu kod chefice i saznao kako nastaje njezina zimnica, a Suzana Lepan Štefančić zaputila se na obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Bošnjak u Baranju, čiji su vlasnici poznati po pripremi ajvara uz dodatak – bamije. Dodatni šmek ovom kralju zimnice daje i priprema na drvima, a Bošnjakovi, Ljubica i Andrija, kad je sezona, vatru pale već u 4.30 ujutro. Bili smo i u tek otvorenom restoranu izbornika hrvatske reprezentacije Zlatka Dalića, ali i na još jednom novom mjestu – Cantilly Gardenu koji je obogatio ponudu Samobora, kod njih je bila naša Ida Balog. Hladniji jesenski dani donose i bogatstvo gljiva, a chefica Ivana Vukmanić, poznata po svojim jelima od samoniklih gljiva, otkrila nam je neke svoje recepte, s njom je razgovarala Snježana Bičak.

Stela Lechpammer napisala je priču o Boškincu i njihovih 20 godina poslovanja, a Martina Strukić donosi novitete iz jesenskih kolekcija koji će obogatiti kulturu stola. Kolumnistica Slanog&slatkog, chefica Esplanade Ana Grgić Tomić, donosi pak recept za posebnu panna cottu od jogurta uz dodatak sladoleda od komorača, crumble od limuna i pinjola. Autorica bloga "COOKam i guštam" Tanja Pastuović Klaić posjetila je Salzburg i donosi gastro-putopis iz tog grada, vinska promotorica Marija Vukelić piše o radionici sljubljivanja maslinova ulja i vina, a Alma Premerl Zoko priču o fine diningu na Krku. Detalje potražite sutra, u broju Slanog&slatkog od rujna.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Foto: Slano&Slatko

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije