Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
a gdje stoji sol?

Nova generacija: Muškarci se izborili za svoje mjesto u kuhinji

jamie
22.11.2012.
u 14:52

Iako je nedavna studija pokazala da gledanje kulinarskih emisija tjera na stalno grickanje, čini se da muškarce inspirira za prave kulinarske dosege u kuhinji...

Slučajno ili ne, čini se da se žene sve više povlače iz kuhinje i lonce i kuhače prepuštaju svojim partnerima. No ne zbog ženske emancipacije, nego zato što na njihove partnere snažno djeluju kulinarske emisije poput showa Jamieja Olivera i Masterchefa.

Kako se obično kaže da ljubav ide kroz želudac, mnogi su muškarci svojim partnericama odlučili iskazati ljubav – tanjurom čušpajza ili rižotom od plodova mora. Današnji muškarci zasigurno kuhaju više od svojih očeva, a prosječno u kuhinji provode više od 11 sati, odnosno prosječno kuhaju čak četiri puta tjedno. Odlično pripravljaju čak jedanaest jela sa svog repertoara, pokazala je studija tvrtke Hotpoint. Dvije trećine muškaraca kuhaju svakoga tjedna, a trećina ih priprema obroke djeci za školu, ali i one nakon škole.

Mnogi od njih tvrde da su pustolovi koji se vole poigrati neobičnim namirnicama kao i da se koriste inovativnijim tehnikama od partnerica. Smatraju i da bolje od žena pripremaju morske plodove, odreske, prženu hranu, ali i tradicionalna jela, piše Daily Mail.

Theo Randall, poznati britanski kuhar, kaže da muškarci sebi "dopuštaju" pripremanje inovativnijih obroka, a teže i za spektakularnijim rezultatima, pogotovo ako kuhaju za goste.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije