Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Nije dobro mrziti, čak ni kada je posao u pitanju

uniqa
Foto: Shutterstock
1/2
PR
Autor
PR članak
20.10.2014.
u 09:30

Rad često nije zabava, ali bi trebao biti! Upravo to misle svi oni koji su nam tijekom školovanja ponavljali kako je najvažnije raditi ono što voliš. Jer kada radiš ono što voliš, vrijeme provedeno na poslu je – zabava!

No kada je vrijeme provedeno na poslu zabava na koju redovito svraćaju i ljudi koje nikada ni u snu ne bismo pozvali, onda to može u nama izazvati nelagodu. S obične zabave samo bismo se udaljili, pronašli neku drugu, novu i bolju. Na poslu je to malo složenije, ali rješenje postoji i nalazi se u malim trikovima s pomoću kojih se možemo naučiti nositi s ljudima ili poslovnim zadacima koji u nama bude negativne emocije.

Ako su vam vaši radni zadaci mrski, vjerojatno ujutro teško ustajete iz kreveta. Umjesto da sanjarite o onome što biste radije radili, probudite se ranije i prije posla radite nešto što volite: trčite ili vježbajte, popijte šalicu čaja ili kave, odigrajte najdražu igru, pogledajte što rade vaši prijatelji na društvenim mrežama, plešite. Uskoro ćete se ustajati i na posao stizati – sretni(ji)!

Ako se ne slažete s nekim kolegom, to je vjerojatno i vidljivo! Možda ste malo stroži prema toj osobi, a možda čak i otvoreno pokazujete nesklonost. Nije nužno da ste toga sasvim svjesni, ali i vaše ponašanje narušava uredsku atmosferu. Prvo morate shvatiti kako reagirate na tu osobu. Zaboravite sve razloge zbog kojih je ne možete smisliti i usredotočite se na svoje ponašanje. Druge ne možete kontrolirati, ali svoje ponašanje možete. Ako ne reagirate mržnjom, već mirnoćom, do koje možete doći vježbama opuštanja, mogli biste tijekom nekoliko tjedana otkriti i da vas osobine te osobe više ne smetaju.

Kako bi vam to uspjelo, važno je da svoje negativne stavove ne dijelite s kolegama na poslu. Poriv da svoje mišljenje, bilo ono pozitivno ili negativno, podijelimo i potvrdimo s drugim ljudima vrlo je snažan. Oduprite mu se!

Želite li otkriti još inspirativnih misli? Želite li osvojiti nagrade? Uputite se na misli.uniqa.hr!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?