Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo izdanje Modnog ormara TTF-a

'Ni po babi ni po stričevima. Ovdje odlučuje struka'

modni ormar
Foto: Grgur Žučko/pixsell
1/5
05.11.2014.
u 12:40

Sveto je pravilo Modnog ormara, koji je u utorak otvoren izložbom, promovirati dizajn sa stručnom diplomom...

– Modni ormar TTF-a nije ni najveća ni najbolja modna manifestacija u nas. O njemu sude gledatelji i kritičari. A o mladim studentima modnog dizajna koji se tu natječu odlučuju novinarski i međunarodni stručni žiri, pa tu nema “ni po babi ni po stričevima” – kaže profesorica TTF-a Nina Režek Wilson, osnivačica Modnog ormara i glavna mentorica programa kojem je već devetu godinu sveto samo jedno: promovirati dizajn sa stručnom diplomom.

Mlada modna energija

Rečeno je to na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Centru za dizajn HGK gdje je sinoć otvorenjem modne izložbe počeo cjelomjesečni program Modnog ormara - od sada u suradnji s 'Diegom dalla Palmom' - ispunjen revijama, izložbama i predavanjima, u kojem ni organizatori ne znaju točan broj sudionika, jer ih je – nebrojeno! Samo u “backstageu” svake će ih večeri biti barem 170, kažu organizatori.

Pred žiri ide 11 mladih dizajnera sa svojom eksperimentalnom modom. – Moja je kolekcija inspirirana dječjim igračkama koje su obilježile moje djetinjstvo – kaže jedna od njih, Iva Šimunović – a svi su modeli izrađeni od trapera. Nikolinu Kentrić inspirira spoj umjetnosti, arhitekture i mode. Arhitektura i glazba Davida Bowieja potakli su Tinu Šestan i Juru Mindoljevića. Modele “boxing looka” izradili su od industrijskih materijala, ekokože i plastičnih folija. Moni Lacko inspirirana je hidžabom – čestim motivom u angažiranih (modnih) autora. Nevenka Buzov “destruira” viteški oklop, a “nježni sadomazo” isporučit će nam Mirjana Klepić. Tu je i slovenski gost Erik Pižent – njegova je kolekcija hororične inspiracije umobolnicom!

Šestinska štikla

U sjeni njihovih revija ne smiju ostati brojne sjajne izložbe – ova u Centru za dizajn HGK u Draškovićevoj nudi sjajan set dizajniranih torbica i majica! Tu je zlatarski nakit dizajnera Marija Nokaja i marke “Bijou” Tee Jagarinec. U obućarsko se istraživanje tradicije upustila Anita Zanotti Štulec: za početak, dala je šestinskome opanku – štiklu!

Čekaju nas još izložbe fotografija Ante Magzana i kostimografije u Muzeju grada Zagreba.

>>I Pixsellov fotoreporter Anto Magzan novi član ULUPUH-a

>>Modni car Christian Dior u zagrljaju Toše Dabca

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije