Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ringišpil Music Festival

Neuspjeli pokušaj srpskog turbo-folka u Splitu, Arena ostala poluprazna

Ringišpil Music Festival
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/54
30.07.2016.
u 23:00

Prema informacijama posjetitelja, 12 najvećih narodnjačkih zvijezdi uz pratnju plesačica i raznih performera, do ponoći je okupilo svega 1000 obožavatelja

Najavljivani najveći ljetni spektakl turbo-folk glazbe održan prvi put u splitskoj areni i nije bio toliko spektakularan.

Prema informacijama posjetitelja, na Ringišpil Music Festivalu 12 najvećih narodnjačkih zvijezdi uz pratnju plesačica i raznih performera, prvog dana festivala do ponoći je okupilo svega 1000 obožavatelja, dok je na drugi dan stiglo oko 800 posjetitelja.

Unatoč zahtjevnoj organizaciji i skupoj produkciji koja je ovaj vikend preselila u Split, izgleda da jug zemlje i dalje prkosi lakim notama susjeda.

"Zagrijavanje je bilo uz prosječne DJ-e. Potom na scenu stupaju Ringišpil band i Igor Maljukanović (IN VIVO), koji uz folk hitove koliko toliko podiže lošu atmosferu. Nakon njih na scenu dolazi Indira Radić koja uz pjesme 'Lopov', 'Bio si mi sve' još više diže publiku, ali sve ubija s par novih hitova koje nitko ne zna.

Nakon njenog seta od 5-6 pjesama ponovo na binu stupa DJ. Razočaran sam što su svi pjevali na playback, osim Indire", prepričao je posjetitelj Ante Radalj za Dalmatinski portal.

Na vrhuncu posjećenosti narodnjačke hitove pjevalo je oko tisuću ljudi, a brojni su Spaladium Arenu napustili i prije kraja nastupa.

"Jedino je pravi štimung napravio Aca Lukas, ali za samo 1000 ljudi. Neki su razočarani napustili dvoranu i ranije. I još jedan debakl večeri, DJ je pustio pjesmu 'Malo pjevam malo sviram i polako tetoviram tvoje ime u srcu' te nakon toga od Tajči 'Hajde da ludujemo', koje nitko nije pjevao. Jednom riječju katastrofa. Na bini je bilo 8 plesačica koje nisu niti malo usklađene, kao da ih je neko slučajno tu doveo i stavio da svaka o sebi plešu", zaključuje Ante.

Foto: Ilustracija/Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

U dva dana festivala nastupile su balkanske zvijezde Haris Džinović, Indira Radić, Goga Sekulić, Seka Aleksić, Milica Todorović, Ana Nikolić, Dado Polumenta, Petra Kovačević, Rasta Kavali, DJ Mateo, Nesh, Elitni odredi, DJ Keet & DJ Soova, Ringišpil band i Ibiza Dancers.

Unatoč predviđanjima grad pod Marjanom nije posustao pod jednostavnim ritmovima poznatih turbo folk izvođača. S druge strane, na ovotjednom koncertu britanskog Iron Maidena uživala je gotovo rasprodana Spaladium Arena, dok je na Ultra Europe festivalu elektronske glazbe partijalo 60.000 inozemnih i domaćih gostiju.

>> I to se dogodilo: U splitskoj Areni organizirali najveći regionalni festival narodnjaka

Komentara 24

SA
samoborka
23:44 30.07.2016.

Bravo Splicani!! Gonite taj otomanski smrad iz svoje butige!

LA
lana78
00:47 31.07.2016.

hahahahaha koji cirkus uzas

BE
berija
01:20 31.07.2016.

A Večernji i dalje (jer što je drugo ovaj tekst) reklamira to smeće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije