Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraživanje

Neugodni simptomi menopauze mogu trajati i do 14 godina?

Menopauza
Foto: Thinkstock
1/2
18.02.2015.
u 12:22

Istraživanje je provedeno na 1.449 žena koje su imale simptome menopauze, a bile su uključene četiri etničke skupine

Žene koje prolaze kroz menopauzu mogu imati neugodne simptome, valunge, i dulje od 14 godina, upozoravaju znanstvenici.

Američki stručnjaci su tijekom istraživanja otkrili da je polovina žena ispitanica imala neugodne simptome menopauze u prosjeku i dulje od sedam godina, piše Daily Mail.

Istraživači napominju da su potrebni veći napori kako bi pronašli nove načine kako pomoći ženama u menopauzi. Voditeljica studije Nancy Avis, profesorica društvenih znanosti i zdravstvene politike na Wake Forest Baptist Medical Centru u Sjevernoj Karolini, rekla je da bi liječnici trebali upozoriti žene da bi navale vrućine i noćna znojenja mogla trajati mnogo dulje nego što se dosad vjerovalo.

Istraživanje je provedeno na 1.449 žena koje su imale simptome menopauze, a bile su uključene četiri etničke skupine.

Neugodni simptomi menopauze u prosjeku su trajali 7,4 godina kod ispitanica koje su sudjelovale u istraživanju. Polovica ispitanih žena izjasnila se da su simptome imali kraće, ali ostale žene su imale navale vrućine i noćna znojenja u trajanju i duljem od 14 godina. Rezultati istraživanja pokazali su da su Afroamerikanke i Azijatkinje suočene s duljom borbom s neugodnim simptomima menopauze nego bjelkinje.

>>Žene s valunzima imaju manje šanse za srčani i moždani udar

Komentara 1

HU
humperlein
14:44 18.02.2015.

isuse boze ko ce istrpit mislim da je bitna fizička aktivnost i nista drugo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije