Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
važno je!

Nemojte ovo preskakati: Evo što biste trebali učiniti čim uđete u hotelsku sobu

shutterstock
29.01.2024.
u 11:30

Nemojte se odmah baciti na krevet i uključiti TV, prvo obavite detaljni pregled sobe.

Prva stvar koju većina nas napravi kada uđe u hotelsku sobu - najvjerojatnije nakon dugog dana putovanja - je pogrešna stvar, kažu stručnjaci za putovanja. Nemojte se baciti na krevet i uključiti TV, nego se zavucite ispod tog madraca i izvršite provjeru stjenica, brz i jednostavan postupak koji bi vas kasnije mogao spasiti gnjavaže, piše New York Post.

Stjenice žude za 'toplinom, krvlju i ugljičnim dioksidom', prema Američkoj agencija za zaštitu okoliša (EPA), i uživaju hraneći se krvlju ljudi dok spavaju. Vodič koji je objavio Odjel za zdravlje i mentalnu higijenu, s ciljem iskorjenjivanja ovog problema, opisuje ove životinjice veličine sjemenke jabuke, rekavši da su 'dovoljno velike da ih se lako vidi, ali često se skrivaju u pukotinama u namještaju, podovima ili zidovima'. 

VEZANI ČLANCI: 

I kako uopće uđu u hotelsku sobu? Lako — stopiraju, u odjeći i u koferima. Stjenice su postale globalni fenomen, čak su prekinule Pariški tjedan mode prošle godine - francuski dužnosnici upozoravali su na rasprostranjenu epidemiju u javnim prostorima, nazivajući problem 'pošasti'.

Srećom, lako je izbjeći da problem uništi vaše sljedeće putovanje u Grad svjetlosti ili bilo gdje - odvojite tridesetak sekundi da povjerite mjesta u hotelskoj sobi gdje bi mogli vrebati, prije nego što se smjestite. Dakle, pregledajte plahte i madrace te sve što je tapecirano. Također, provjerite uzglavlje kreveta i stolice.

VEZANI ČLANCI: 

Želite li biti još oprezniji? Nemojte držati kofere na podu jer je većina hotelskih podova prekrivena tepisima, koji su savršeno utočište za stjenice.  Ako ne budete imali sreće te nađete nepozvane goste u svojoj sobi, nemojte čekati ni sekunde i odite obavijestiti upravu hotela - žaliti se na ugrize kukaca nakon odjave daleko je manje učinkovito nego na početku vašeg boravka.

No ipak, pobrinite se da se od problema adekvatno distancirate. Ako odlučite da ne želite napustiti hotel, ali želite zamijeniti sobu, nemojte se preseliti u susjednu sobu jer biste vjerojatno imali isti problem.

Izgrizle je stjenice u hotelu pa dobila odštetu: 'Nevjerojatno je svrbjelo i boljelo'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije