Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobro je znati

Stavljate li u hladnjak vrećicu čaja? Evo zašto biste trebali!

Vrećica čaja
Unsplash
29.01.2024.
u 07:00

Popili ste čaj? Vrećicu nemojte baciti, stavite je na tanjurić i u hladnjak!

Važno je znati da nije ništa neobično da se u hladnjaku pojave neugodni mirisi jer se u njemu nalazi hrpa različitih prehrambenih proizvoda, od koji svaki ima svoj miris. Ne mogu svi prehrambeni proizvodi dobro podnijeti temperaturu hladnjaka, pa je logično da nakon nekog vremena počnu ispuštati neugodne mirise, piše Tips and Tricks. 

No, "smrdljivi" hladnjak nije nužno i prljav hladnjak. Možda je prvi poriv da sve iz njega izvadimo i oribamo ga, ali za tim nema uvijek potrebe ni vremena.

VEZANI ČLANCI:

Možda samo treba ukloniti loš miris češnjaka, luka, trulog sira, zaboravljenih ostataka hrane ili nečega što se pokvarilo. Uostalom, u hladnjaku je toliko različite hrane, a svaka ima svoj miris. I tu uskače u pomoć vrećica za čaj! Kada primijetite neugodan miris, najprije bacite onaj proizvod koji je kriv za to. Nakon toga uzmite iskorištenu vrećicu čaja i ostavite je da se osuši. Vrećicu čaja potom stavite na tanjurić, a njega stavite u središte hladnjaka.

Ako imate prilično velik hladnjak, možete koristiti više vrećica čaja. Primjetit ćete da vrećica čaja vrlo brzo upija neugodne mirise. Ako ne pijete čaj, umjesto toga možete iskoristiti i malo taloga kave ili sode bikarbone.

Ovaj trik s vrećicom čaja možete koristiti i u drugim mjestima svog doma. Primjerice, vrećicu možete staviti u mačju kutiju s pijeskom ili na dno kante za smeće. 

Stručnjaci za sigurnost hrane kažu da su ovo najčešće pogreške koje ljudi rade u kuhinji:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije