Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nizak libido

Nemate seksualnu želju? Možda je ovo jedan od razloga

svađa, prekid
Foto: Thinkstock
26.10.2015.
u 07:00

Hormoni u trudnoći, najblaže rečeno, 'divljaju' što može dovesti do smanjene želje za seksom

Odbijate seks, ne možete postići orgazam kada pristanete na nježnosti u krevetu, ne želite da vam se partner približi... Ako se možete naći u jednom od ovih znakova, vjerojatno imate problem. Iako vaš partner stalno navaljuje, vama jednostavno nije do seksa.

No, ne brinite. To ne znači da ste se 'ohladili' od vašeg partnera ili da ga više ne volite. Jednostavno ste izgubili seksualnu želju što kod žena nije rijetka pojava. Naime, brojni su razlozi zbog čega to može biti tako.

Osjećaj neugode tijekom seksa
Ako se osjećate neugodno u krevetu, nešto vas boli cijelo vrijeme, normalno je da nećete imati niti seksualnu želju. Žene koje osjećaju bol tijekom seksa i zbog toga ne mogu postići orgazam često pate od niskog libida.

Lijekovi
Ako pijete, primjerice, antidepresive, to će sigurno utjecati na vaše ponašanje u spavaćoj sobi. Ako je situacija postala dramatična, razmislite o tome da smanjite dozu lijekova, ali se prije toga obavezno posavjetujte s liječnikom.

Menopauza
U menopauzi ženama naglo pada razina estrogena što može dovesti do vaginalne suhoće, nedostatka želje za seks te boli i nelagode tijekom odnosa. No, menopauza je hormonalna promjena koja ne traje vječno stoga se ne trebate brinuti, a postoje i lijekovi koji ublažavaju njene simptome.

Bolesti
Artritis, rak, dijabetes, visoki krvni tlak te brojne neurološke bolesti uvelike mogu utjecati na vaš libido. Kada tijelo uđe u fazu preživljavanja, seks postane nešto o čemu više ne razmišljate.

Trudnoća i dojenje
Hormoni u trudnoći, najblaže rečeno, 'divljaju' što može dovesti do smanjene želje za seksom. Dojenje pak iscrpljuje majku te mijenja tijelo zbog čega se žene često ne osjećaju privlačnima i ne žele se upuštati u ljubavne igrice s partnerom.

Životne navike
Ako jedete previše brze i nezdrave hrane, pijete prekomjerno alkohol ili koristite droge, nemojte se čuditi što vam je libido nizak.

Hormonalni disbalans
Ciroza jetre ili bolesti hipofize mogu dovesti do smanjene želje za seksom. Jetra, naime, smanjuje razinu estrogena, dok to isto s testosteronima mogu učiniti bolesti hipofize. A bez ravnoteže hormona nema ni seksualne želje.

>> TOP 6 namirnica koje će vam povećati želju za seksom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije