Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izloženi pogledima

Nekoliko trikova za besprijekorno glatke pazuhe

Sretna žena
Foto: Thinkstock
07.08.2014.
u 08:39

Osim higijenskih razloga, postoje i estetski zašto je dobro imati baš savršeno glatke pazuhe

Pazusi su tijekom ljeta izloženi brojnim pogledima.

Osim higijenskih razloga, postoje i estetski zašto je dobro imati baš savršeno glatke pazuhe. Da biste to postigli uvijek se brijte tijekom tuširanja. Topla voda i pjena/gel za brijanje omekšat će kožu, osigurat će precizno uklanjanje dlačica i spriječit će njihovo kasnije urastanje i iritacije.

Koristite novi žilet

Primjena tupih žileta najčešće uvjetuje jači pritisak na kožu, a time i mogućnost pojave iritacija i oštećenja kože. Mijenjajte brijač/žilet svakih nekoliko tjedana ili onda kad hidratantna trakica na brijaču izblijedi. Budući da dlačice rastu u različitim pravcima, i brijač treba povlačiti u različitim smjerovima.

Uklanjajte dlačice navečer

Koža pazuha je nježna, pa uporaba dezodoransa odmah nakon brijanja može izazvati neugodne reakcije. Zato je najbolje da se dlačice uklone navečer, kao i da se nakon tog postupka utrlja hidratantna krema ili losion. Pričekajte da prođe minimum deset minuta prije nego što nanesete blagi antiperspirant.

Probajte depilaciju voskom

Ovaj postupak obično izaziva manje iritacije kože, ali uvjet za njegovo izvođenje je to da dlačice narastu do određene dužine (6,5 mm). Zbog toga ovu metodu stručnjaci preporučuju ženama koje imaju svijetle, mekše dlake te mogu pričekati da dlačice dovoljno izrastu do sljedeće depilacije.

>>Čak 83% žena rješava se dlačica britvicom. Evo kako to učiniti pravilno

>>Sve što želite znati o brijanju na jednom mjestu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije