Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bijela svježina

Neka se i vaši domovi zabijele: Cool dizajn za snježne kraljice

white (1)
Foto: Arhiva VL
1/10
06.02.2012.
u 14:48

Fantastične strukture i čiste (ne)boje snijega i leda savršeno su dizajnersko nadahnuće. Selimo se u interijere nadahnute Andersenovom bajkom o Snježnoj kraljici...

Zimske radosti prizivaju bezvremensku ljepotu bijele koja se s razlogom smatra jednom od najelegantnijih (ne)boja za uređenje prostora. Bijelo donosi svježinu i svjetlost, vizualno širi i "pročišćuje" prostor.

U bijelom izdanju dobro se "snalaze" svi materijali, od drva i keramike do metala i otporne visokotehnološke plastike. Upravo su moderne plastične mješavine i smole pogodne za izradu bajkovitih kreacija poput naizgled smrznutog lustera koji podsjeća na ledene sige.

U ledenobijelom izdanju odlično izgleda golema vaza s "granama" iz talijanske tvornice Plust, poznate po plastičnom namještaju i dekorima futurističkog dizajna. Poseban je dizajnerski biser Yuki, paravan koji je Nendo osmislio kao slagalicu koja se sastavlja od fleksibilnih plastičnih "pahuljica".

Dakako da zimsku bajku savršeno dočarava i namještaj s retro "štihom" poput sofe Vogue koju je Alessandro Dubini dizajnirao za Zanottu: u sjedište presvučeno kožom ugrađeni su drveni nasloni poput onih na starinskim stolcima.

Krasan je primjer "retromanije" i luster Skygarden čija je unutrašnjost prema ideji Marcela Wandersa ukrašena reljefnim cvjetnim motivom, nadahnutim starinskim stropnim ukrasima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije