Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odmor najmlađih

Neka djeca trebaju manje sna od ostalih: ne silite ih da spavaju!

majka
23.05.2010.
u 09:52

Znanstvenici to obrazlažu snažnim utjecajem bioloških predispozicija na potrebnu količinu sna, u suprotnom može doći do poteškoća sa snom i razvojem problematičnog ponašanja.

Istraživanje provedeno u Švicarskoj je pokazalo da nekoj djeci prirodno treba manje sna, dok je drugoj potrebniji dugotrajniji odmor.  Prateći 305 djece u dobi od jedne do 10 godina istraživači iz Sveučilišne bolnice u Zurichu su utvrdili i da 90 posto djece zadržava navike povezane s trajanjem sna stečene u najranijoj dobi kroz cijelo djetinjstvo. Pišući u stručnom časopisu Pediatrics znanstvenici to obrazlažu snažnim utjecajem bioloških predispozicija na potrebnu količinu sna. Istraživači napominju kako je za roditelje nužno razlikovati djecu kojoj je potrebno manje sna od djece koja bi svake noći trebala spavati nekoliko sati više.U suprotnom može doći do poteškoća sa snom i razvojem problematičnog ponašanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije