Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobro je znati

Ne rastežete se ujutro nakon buđenja? Sada ćete to promijeniti...

Rastezanje
Foto: Thinkstock
1/6
08.03.2018.
u 07:04

Rastezanje pruža dobar osjećaj nakon buđenja, a šteta je sebi ne priuštiti dobar početak dana.

Rastegnuti se odmah nakon buđenja, mnogima je prva stvar koju naprave, neki i prije no što otvore oči.

Rastezanje pruža dobar osjećaj nakon buđenja, a šteta je sebi ne priuštiti dobar početak dana. Nakon više sati ležanja u više-manje istom položaju, rastezanje s rukama iznad glave, čak i u krevetu, odličan je način da se razbudimo i potaknemo cirkulaciju.  

Znanstvenik Luis Villazon ponudio je zanimljivo objašnjenje za online izdanje BBC Focus magazina, zašto se ljudi rastežu ujutro: "Tijekom spavanja mišići su opušteni i tekućina se nakuplja u predjelu leđa. Rastezanjem se ona vraća u "normalan položaj"". 

Rastezanje nakon buđenja smanjuje i stres, a odličan je način za poticanje cirkulacije i pripreme za novi dan. Trebali biste izbjegavati odmah nakon buđenja užurbano se pripremati jer tako svaki novi dan započinjete stresom, a rastezanje još u krevetu omogućit će da se oslobodite stresa i lakše krenete u nove dnevne obveze koje su pred vama, poručuje terapeut Nicholas Licameli za Elite Daily.  

Komentara 3

Avatar IvanR
IvanR
07:48 08.03.2018.

I onda se desilo ovo

AU
austrougarskigeneral
10:55 08.03.2018.

katkad jesam katkad nisam sve ovisi

TU
turbolet
08:47 08.03.2018.

Kakvo otkriće, heureka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije