Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORISNO

Ne da vam se peglati? Isprobajte ove jednostavne trikove za zgužvanu odjeću

Shuttershock
15.06.2022.
u 07:00

Za ove trikove ne trebaju vam niti pegla niti daska, a potrebno vam je svega petnaestak minuta

Peglanje može biti dug i naporan zadatak za koji nekima trebaju sati, no pegla po nekima nije jedino rješenje za zgužvanu odjeću. Jedna je stručnjakinja za čišćenje tako otkrila dva brza i jednostavna načina ravnanja odjeće bez pegle i daske za peglanje, a sve što vam treba je, kaže, je sušilica i nekoliko kockica leda ili vlažni ručnik.

Kako piše Express, stručnjakinja poznata kao @babs često na društvenim mrežama dijeli razne trikove i savjete za čišćenje, a ovaj je jako brzo postao popularan. 

Genijalan razlog da u perilicu rublja ubacite - crni papar!

1/6

Za njen prvi savjet trebate vlažni ručnik i sušilicu. Zgužvani odjevni predmet samo stavite u sušilicu skupa s vlažnim ručnikom, kako bi se stvorila para koja će popraviti nabore. Sušilicu upalite na visoku temperaturu pet do deset minuta, a čim ciklus završi izvadite odjeću da se ponovno ne zgužva I odmah odjenite ili objesite na vješalicu. 

Za drugi vam je trik potrebno četiri do pet kockica leda koje stavite u sušilicu. Toplina sušilice će otopit led i stvoriti paru koja će izravnati većinu nabora na odjeći, a trik će najbolje djelovati na manjoj količini odjeće. Čim odjeću izvadite iz sušilice, objesite ju na vješalicu kako se ne bi ponovno zgužvala.

Stručnjakinja još napominje i da ovi trikovi najbolje djeluju na pamučnoj odjeći, te na većim odjevnim i 'ravnijim' predmetima.

Liječnica otkrila da rublje nikada ne bismo trebali sušiti u kući, nije dobro za zdravlje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije