Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korisno

Napravite prirodno sredstvo za čišćenje: Treba vam samo malo vode i narančina kora

shutterstock
13.02.2021.
u 07:00

Narančine kore imaju ulje koje se naziva limonen te rastavljaju masnoću i održavaju drvene površine.

Kako biste učinili svoje čišćenje ekološki prihvatljivim, možete koristiti prirodnih sredstava za čišćenje, poput kora naranče, jabuka i drugog voća, umjesto sintetičkih deterdženata. Ova prirodna sredstva za čišćenje mirišu i sigurna su za djecu i kućne ljubimce, kako piše Real Simple.

Soda bikarbona može učiniti `čuda` no nemojte je koristiti za ovo...

1/6

Za domaće sredstvo za čišćenje s narančom, u maloj posudi pomiješajte koru jedne naranče sa 120 ml vode. Pustite da zakuha pa kuhajte još 15 minuta. Nakon što se ohladi, prebacite ga u čistu bocu s raspršivačem. Može trajati do mjesec dana, a možete ga koristiti u cijeloj kuhinji i na drvenim površinama.

Kod kora od jabuka postupak je još lakši. Velikim komadom svježe kore od jabuka obrišite unutrašnjost sudopera ili kuhinjske ploče. Također možete dodati kore jabuka zajedno s malo vode u prljave lonce i posude. Zatim prokuhajte ovu smjesu 15-ak minuta i očistit ćete svu masnoću i prljavštinu.

Pogledajte kako se pripremala spektakularna izložba "Hrvatska svijetu"!

Ključne riječi

Komentara 1

MO
montello
18:04 13.02.2021.

jabučni ocat i soda dobro čistu mrlje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije