Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zanimljivo

Nakon pranja, kosu sušite ručnikom? Evo kako to pogrešno radite i isušujete vlasi

TikTok
04.10.2022.
u 07:00

Primijenite jednostavnu promjenu u tehnici koja osigurava da kosa ostane zdrava i neoštećena.

Nakon pranja kose izađete iz tuša i posegnete za ručnikom da je osušite? Iako je to dobra navika kako biste kosu pripremili za daljnje tretiranje, većina ljudi to radi potpuno pogrešno i to bi moglo uzrokovati ozbiljnu štetu pramenovima, kako prenosi The Sun.

Freelance frizerka Rachel Valentine, na društvenim mrežama poznata kao @rachelvalentinehair, objavilaje video u kojem je demonstrirala pogrešnu tehniku sušenja kose ručnikom, ali i pokazala svoju jednostavnu promjenu u tehnici koja osigurava da kosa ostane zdrava i neoštećena.

Ove namirnice pospješuju rast kose. Uvrstite ih u svoj jelovnik!

1/11
@rachelvalentinehair Are you towel drying correctly? #haircaretips #healthyhairtips #haircareroutine ♬ original sound - Rachel Valentine

Na početku videa Rachel, pokazala je kako agresivno trlja pramenove kose između ručnika pa objasnila “Ako izađete iz tuša i ovako osušite kosu ručnikom, morate prestati. Takvo sušenje ručnikom izazvat će toliko čvorova i uzrokovat oštećenje i pucanje kose."

Rachel je zatim pokazala kako biste trebali promijeniti svoju tehniku. Dok je snimala kako nježno istiskuje višak tekućine iz svoje kose, nastavila je objašnjavati što radi:  "Umjesto toga, uzmite svoj ručnik, krpu od mikrovlakana ili majicu kratkih rukava ili što već koristite i stisnite kosu kako biste je ocijedili."

Njezin savjet brzo je dobio pozitivne komentare oduševljenih korisnika, koji su također nudili neke druge alternative kako bi vaša kosa bila suha, ali ne i oštećena, kao što je ručnik za kosu koji se zakopča na glavi i tako ostane dok se kosa u potpunosti ne osuši.

Isplati se očistiti radijatore: Uklanjanje prljavštine iz njih može vam uštedjeti novac!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije