Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanja pokazala

Najzaljubljeniji parovi na Facebooku su nesigurni i nešto zapravo `tu ne štima`

Foto: Shutterstock
1/4
26.04.2019.
u 07:00

Istraživači sa Sveučilišta Northwestern ispitali su 108 parova koji su na Facebooku označili da su "u vezi".

Svi znamo onu jednu osobu koja će iskoristiti svaku priliku za ostaviti post na društvenim mrežama. Takvi smatraju kako će objavom svojih postova kako su zaljubljeni, ponosni na svog partnera ili partnericu izazvati zavist i ljubomoru kod drugih, no znanost ima zanimljiv stav o takvima. 

Riječ je zapravo o vjerojatno, vrlo nesigurnim ljudima u svom privatnom životu. Potvrdu i malo pažnje traže na društevnim mrežama gdje će im netko, tko ne zna detalje iz njihova privatnog života, stisnuti "like". 

Istraživači sa Sveučilišta Northwestern ispitali su 108 parova koji su na Facebooku označili da su "u vezi". Tijekom dva tjedna su vodili detaljne dnevnike u kojima su navodili kako se osjećaju u svom odnosu i koje su aktivnosti imali tog dana na društvenim mrežama.

Znanstvenici su pratili koliko su sudionici proveli vremena na Facebooku i koliko često su objavljivali objave vezane za svoj ljubavni život. 

Pokazalo se da soobe kada se osjećaju nesigurno u vezi sa svojom vezom i partnerom, češće objavljuju romantične fotografije i postove. 

Zaključak je da zapravo društvene mreže kompliciraju naš ljubavni život i čine ga "klimavijim". istraživanje koje je provela Havas Media, pokazalo je da 68 posto ispitanika je koristilo društvene mreže kako bi "pratilo" svoje bivše partnere, a oko 50 posto njih ih jekoristilo kako bi privuklo pozornost neke određene osobe.

Pogledajte i video Vjenčanje u Sjevernoj Koreji

Komentara 1

MO
morska
07:55 26.04.2019.

Ne treba istrazivanje za to, tko god se previse baslikava, nesiguran je i nesretan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije