Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hitna upozorava

Naglo zatopljenje uzrok infarktima i infekcijama

DJEČAK DIJETE BEBA LIVADA SUNCE IZLET
Photos.com
25.02.2012.
u 06:05

Topli dani povećat će i broj virusnih oboljenja te se preporuča boravak na otvorenom

Iako su mnogi jedva dočekali lijepo vrijeme, nagle promjene temperatura koje ujutro padaju ispod nule a u dnevnom maksimalcu dosežu i 20 stupnjeva Celzija sa sobom povlači i brojne potencijalne probleme, posebno kod kroničnih bolesnika, starijih osoba i male djece kojima je adaptacija na takve promjene otežana. Upravo iz tog razloga s Hitne pomoći gdje se broj intervencija u ovakvim trenucima povećava i za trideset posto, upozoravaju na potrebu za posebni oprezom.

- Svi kronični bolesnici moraju se jako strogo držati uputa svojih liječnika te redovito uzimati terapije i ne izlagati se fizičkim opterećenjima, jer bi to moglo biti pogubno. U posebnoj su opasnosti plućni i srčani bolesnici te starije osobe i mala djeca., objašnjava doktor Mladen Hron pročelnik operativne smjene Hitne pomoći Zagreb te dodaje kako i među zdravom populacijom postoje problemi jer je sve veći broj meteoropata, pa se osim takozvanih manjih problema poput glavobolja ili nesanica povećao i broj kolapsa na javnim mjestima.

Povećana pojava meteoropada posljednjih godina pripisuje se pak stalnom boravku u klimatiziranim prostorijama zbog čega je oslabljena adaptacija organizma na prirodne promjene ovakvog tipa zbog čega se savjetuje iskoristiti sunčane dane te što više vremena provoditi na otvorenom što će osim jačanja imuniteta smanjiti mogućnost oboljenja od virusa čije se povećanje također očekuje s dolaskom toplijih dana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije