Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Revolucija

Na ravnanje kose u Zagreb se dolazi iz Dubrovnika i Slovenije

'13.01.2011., Frizerski atelier Monet, Bauerova 7, Zagreb - Brazilsko ravnanje kose. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
Foto: 'Sanjin Strukic/PIXSELL'
1/4
14.01.2011.
u 08:00

Tretman peglanja kose keratinom postoji već dvije godine u svijetu, a odnedavna je dostupan i u Hrvatskoj

Savršeno ravna kosa zahvaljujući brazilskom izravnavanju keratinom dovoljan je razlog da se do Zagreba potegne čak iz Dubrovnika ili pak iz Slovenije. Tretman, koji se u svijetu provodi već dvije godine, potječe iz Brazila, a odnedavna je dostupan i Zagrepčankama. No dolaze i klijentice iz Dubrovnika i Slovenije kojima on još nije dostupan. 

– Dolaze nam odasvud, žena je nazvala iz Dubrovnika i kad smo joj objasnili sve, odmah je kupila kartu i došla na tretman, a jako je zadovoljna bila i Slovenka. Dolaze i muškarci, doista nema pravila – ističe Maja Misirić, vlasnica zagrebačkoga frizerskog ateliera Monet. 

Tretman, osim što ravna kosu na tri do šest mjeseci, i njeguje je jer se sastoji od keratina, koji je i glavni sastojak kose. 

– Keratin oteža kosu pa se ona izravnava. Postupak traje od dva do tri sata, ovisno o duljini kose, a za afro frizuru potrebna su i dva tretmana da bi se kosa izravnala. Iako ovaj tretman ravna kosu, ne znači da vi ne možete doći i zahtijevati kovrčavu frizuru i slično. No poslije pranja kosa će opet biti ravna – objašnjava Maja Misirić. 

Brazilsko izravnavanje kose idealno je za sve koji imaju kovrčavu, neurednu ili nestašnu kosu, a cijena je tretmana od 500 do 1000 kuna, ovisno o duljini kose i kovrčama. Prednosti su brazilskog “peglanja” kose višestruke. Kosa se oštećuje svakodnevnim “peglanjem” kod kuće, a to nije tako s ovim tretmanom. Ovako se štede energija, vrijeme i novac. 

– Preparat za ravnanje kose ne ide na tjeme, već se nanosi dva centimetara od korijena kose, pa ne može štetiti. Do sada nije bilo negativnih reakcija – ističu iz ateliera Monet.

1. Kovrčavu i nestašnu kosu Nede Parmač frizeri su na tretmanu brazilskog izravnavanja keratinom prvo oprali šamponom koji skida prljavštinu. Kosa se zatim suši fenom.

2. Kosa se podijeli i na svaki tanki pramen stavlja se preparat. Kosa tako ostaje 20 minuta. Nakon toga 50 posto kose suši se hladnim fenom, a 50 posto toplim fenom.

3. Kosa se “pegla” posebnom “peglom” koja ima termostat na temperaturi od 160 do 180 stupnjeva te se osam do 12 puta njime prelazi po pramenu (ovisi o kovrčavosti kose).

4. Nakon peglanja kosa stoji 10 minuta, ispire se i stavlja se posebna maska. Kosa ide pod klimazon da odstoji 10 minuta. Maska se ispire, fenira se i kosa je savršeno ravna.

Ključne riječi

Komentara 16

SE
senic
08:50 14.01.2011.

Neko je pobrao dobru lovu za ovu reklamu , ali neće ni ovo dugo kao i ekstenzije prije par godina dok se ne utvrde nedostaci, sve je to kratkog vijeka zgrabi dok ide a poslje će opet nešto novo izaći.............

TA
tania
09:17 14.01.2011.

hmm...malo sam proguglala....na oprah.com i našla sam da su žene oćelavile od tog postupka http://www.oprah.com/community/thread/113583

DO
doktorica
08:57 14.01.2011.

ljepše su kovrče

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije