Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pitanje potrošača

Na doplatak imaju pravo djeca obitelji sa 1663 kune po članu

dijete
VL FOTO
04.05.2011.
u 13:02

Ostala sam bez posla i mislim da bi naša djeca sada imala pravo na dječji doplatak. Kako da ga ostvarimo?

Pitanje: Ostala sam bez posla i mislim da bi naša djeca sada imala pravo na dječji doplatak. Kako da ga ostvarimo?

Odgovor: Pravo na doplatak za djecu stječe korisnik kojem ukupni dohodak, ostvaren u prethodnoj kalendarskoj godini, po članu kućanstva mjesečno ne prelazi 50% proračunske osnovice, odnosno 1663 kune. Zahtjev uz odgovarajuću dokumentaciju potrebno je podnijeti osobno ili poštom Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje (područnoj službi, nadležnoj prema mjestu prebivališta podnositelja zahtjeva).

Ako je došlo do prestanka radnog odnosa korisnika ili člana kućanstva, dohodak ostvaren u prethodnoj godini ne uzima se u izračun dohodovnog cenzusa do novog zaposlenja. Ako se, umjesto plaće, isplaćuje novčana naknada zbog nezaposlenosti, uz zahtjev je potrebno dostaviti rješenje o naknadi.

Informacije vezane uz podnošenje zahtjeva za doplatak za djecu mogu se dobiti svakim radnim danom od 8 do 16 sati na infotelefonima Zavoda 0800 63 63 63 (besplatni broj telefona), 01 4891 666, kao i na internetskim stranicama Zavoda (općenito i uvjeti, cenzusi, ostvarivanje prava).

Ključne riječi

Komentara 1

KA
Karla
21:11 04.05.2011.

Svako dijete bi trebalo imati pravo na dječji doplatak! Ili barem svako 3. i daljnje dijete u obitelji jer ako se nastavi ovakav trend rađanja, za kojih 100 godina neće više biti niti jednog Hrvata. Šta će nam Hrvatska ako nema Hrvata? Zar smo je stvarali za Kineze?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije