Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi seks

Muškarcu jača ego, a ženi nije pozitivno iskustvo

seks
Thinkstock
17.05.2011.
u 09:00

Dok muškarcima gubitak nevinosti jača samopouzdanje, emocionalni učinak na žene potpuno je drukčiji

Gubitak djevičanstva budi sve vrste emocija, a kod muškaraca znatno utječe na rast samopoštovanja, pokazalo je istraživanje provedeno na Sveučilištu Penn State te objavljeno u britanskom Daily Mailu.

Prvo seksualno iskustvo ima različite emocionalne učinke na muškarce u odnosu na žene: dok se njezino zadovoljstvo smanjuje, muško će doslovno procvjetati.

– Za žene to većinom nije pozitivno iskustvo. Za razliku od njih, muškarci na prvi seks uglavnom gledaju pozitivno jer se nakon njega osjećaju atraktivnije pa je za njih to dokaz muževnosti – izjavila je voditeljica studije Sara Vasilenko.

Općenito, žene su zadovoljnije svojim izgledom tijekom ranih dvadesetih, dok nezadovoljstvo muškaraca raste s godinama. Samopouzdanje i pozitivna slika tijela nakon prvog seksa ima negativne posljedice za muškarce tek u perspektivi jer dovodi do rizičnog seksualnog ponašanja.

– Budući da su rezultati za njih pozitivni, muškarci su skloniji seksu bez kondoma te s više partnerica – zaključila je Sara Vasilenko.

Ključne riječi

Komentara 6

AN
AnaB1982
09:09 17.05.2011.

Opet i opet ta britanska istraživanja. Razumijete li vi da mi živimo u Hrvatskoj?? Ako nemate već naša istraživanja, nemojte prevoditi članke sa stranih portala, sami ćemo ih pročitati ako to želimo. Autorice pročitaj tu i tamo komentare čitatelja, ponekiki su i dobronamjerni. poz

CI
cici14
09:14 17.05.2011.

Hm Ni nakon tri čitanja ne shvačam što je pjesnik htio da kaže ovim člankom. Ili je istraživanje bez veze, ili je članak bez veze, ili je to samo popunjavanje kartice.

BK
B Kosa
10:39 17.05.2011.

Mirel ti postupi kao jedan dedo\' Dedi i babi dosli gosti dijeca i unuci za bozic i otisli.Dedo i baba bace jednu turu. Druge godine opet gosti dosli i otisli. Dedo nista ne baca. Baba kaze dedo sve je bilo lijepo samo ove godine nista ne bacismo .Dedo odgovori nema baba svake godine bacati tako mirel reci i ti svojoj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije