Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Njega kože lica

Otkrijte koji ste tip muškarca i kakve biste proizvode za brijanje trebali upotrebljavati

brijanje
Foto: Thinkstock
1/5
02.11.2017.
u 14:31

Muškarci često kozmetičke proizvode biraju prema mirisu, a ne po sastavu proizvoda niti prema svojoj osobnosti

Jednako kao i žene, i muškarci se žele osjećati dobro u svome tijelu i privlačiti poglede suprotnog spola, a da bi u tome uspjeli, vrlo je važan njihov izgled.

Zdrava koža jedan je od glavnih preduvjeta ljepote i odraz zdravlja tijela, no uz ubrzani životni tempo, malo je onih koji se svojoj koži mogu posvetiti na pravi način. 

Muškarcima je osobito bitna njega kože lica koja zbog čestog brijanja može biti suha i oštećena. Zbog toga je muškarci najčešće njeguju. Pri biranju proizvoda za brijanje i njegu lica, muškarci se nerijetko vode prema mirisu, a ne po sastavu proizvoda. U nastavku ćemo vam otkriti zbog čega bi to trebalo biti drukčije i zašto biste proizvode za brijanje trebali birati i s obzirom na to kakav ste tip osobe. 

1. Uživa u slobodi i putovanjima

Ovaj tip muškaraca ženama je često najprivlačniji jer svi dobro znaju da je najslađe ono što nije toliko dostupno. Muškarci su to koji uživaju u slobodi života, bez ograničenja i spona koje ih vežu, a njihova jedina želja jest otkrivanje svijeta jer se smatraju svjetskim putnicima koji pripadaju kopnu i moru. O ljubavi ne razmišljaju previše, žene su im ''usputne'', no kada se zaljube, spremni su u toj vezi biti zauvijek. Svoju bolju polovicu vodit će sa sobom na putovanja i sve će učiniti kako bi i ona zavoljela ono za što on živi. S obzirom na životni tempo, takvi muškarci nemaju previše vremena za svoje tijelo, ali to ne znači da im izgled nije bitan i da se ne žele osjećati privlačno. Štoviše, izuzetno im je važno kako izgledaju. Zbog svoje sportske prirode vole imati glatku kožu lica pa se njima preporučuje koristiti gelove za brijanje koji su idealni za užurbana jutra tijekom kojih između ranog treninga, tuširanja i odlaska na posao moraju urediti i svoju bradu.

Foto: Thinkstock

2. Romantičar koji se najbolje osjeća kod kuće

Ako ste večernji tip koji obožava doći kući s posla i napuniti baterije, drugi se pokraj vas uvijek osjećaju sigurno i zaštićeno, pazite na svoj cjelokupan izgled, a idealnu romantičnu večer zamišljate u toplini doma uz večeru i svijeće, onda ste tip muškarca za kojeg su kao stvoreni sapuni za brijanje. Sastojci poput eteričnog ulja i hladne kreme čine ih idealnima za opuštajuće i glatko brijanje. Žene obožavaju ovakve muškarce jer su oni idealan ''materijal za brak'', nosit će ih kao kap vode na dlanu, a obitelj će im uvijek biti na prvom mjestu.

Foto: Thinkstock

3. Svjetovni intelektualac uvijek spreman za polazak

Ovi muškarci uvijek su svježi i spremni za polazak. Tu su kada su vam potrebni, najvažnije im je kulturološko uzdizanje, a romantične izlaske zamišljaju na različitim mjestima svijeta jer smatraju da u svijetu postoji previše toga što treba vidjeti, a premalo je vremena za to. U vezama su izuzetno osjećajni i predani i učinit će sve za osobu koju vole. To su kulturološki i svjetovni intelektualci koji čvrsto stoje iza svojih mudrosti, no izgled im je itekako bitan. S obzirom na njihov nježni karakter, za takve muškarce idealna je krema za brijanje. Nježna je i hidratantna te ostavlja kožu savršeno mekom.

Foto: Thinkstock

No neovisno o tome kojem tipu muškarca pripadate, većina stručnjaka za njegu kože lica savjetovat će da nakon brijanja koristite proizvode koji će zaštititi kožu od iritacija, održati je vlažnom i pružiti joj intenzivnu njegu. Zbog alkohola koje sadrže, dermatolozi savjetuju izbjegavanje klasičnih aftershaveova koji isušuju kožu i stvaraju osjećaj zategnutosti. Za razliku od njih, nakon brijanja idealni su balzami poslije brijanja koji kožu obnavljaju, hrane je i štite poput kreme te koža nakon njih ostaje glatka i podatna.

Sadržaj omogućio L'Occitane

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije