Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mnogi ga kritizirali

Muškarac zamolio goste da na božićnu zabavu donesu svoju hranu ili da mu plate: 'Hoću uštedjeti!'

Shutterstock
24.12.2023.
u 11:15

Nije mogao priuštiti plaćanje za svih 27-ero gostiju

Jedan muškarac na Redditu je izazvao raspravu nakon što je od svojih gostiju za božićnu zabavu tražio da donesu hranu ili da plate kako bi mogli prisustvovati. Naime, rekao je kako nije htio prekidati tradiciju zbog previsokih troškova, te da je na ovaj način mislio malo uštedjeti, a svejedno se zabaviti, piše The Sun.

Budući da planira pozvati 27 ljudi, nije si mogao priuštiti plaćanje za sve njih, pa ih je zamolio da i oni doprinesu. Međutim, njegovi načini štednje nisu se dobro odrazili na njegove goste koji su se protivili ideji plaćanja

VEZANI ČLANCI:

"Svake godine na našu božićnu zabavu pozovemo obitelj, prijatelje i neke kolege s posla. Uvijek potrošimo oko 500 do 600 dolara (3500 do 4000 kuna) u dućanu, a ove godine nam je to problematično jer i sami pokušavamo što više uštedjeti. U pozivnicama koje smo poslali poštom, dodali smo da gosti moraju donijeti jelo sa sobom na zabavu ako žele prisustvovati. Naveli smo neka potencijalna jela koja mogu donijeti ili mogu donijeti vlastitu kreaciju. Ako ne donesu jelo, alternativa bi bila plaćanje 20 dolara (oko 140 kuna) po gostu, kako bi se nadoknadili troškovi hrane", napisao je u objavi.

Šest od 27 pozvanih osoba nije se odazvalo pozivu, a kada je par pitao dolaze li, nazvali su ih sebičnima što očekuju jelo od svojih gostiju. Odlučio je pitati korisnike Reddita što misle o tome, a odgovori su bili mješoviti. Neki su se složili da su sebični, dok su drugi tvrdili da je pošteno tražiti od gostiju da doprinesu.

"Ne bih nikada tražio novac. To pretvara zabavno druženje u događaj s ulaznicom", napisao je jedan korisnik. "Zašto organizirati zabavu ako si to ne možete priuštiti? Ovako ispada glupo", dodala je druga korisnica.

Iznenadila se kada je vidjela uslugu koju su joj naplatili u restoranu: 'Nisam znala da to postoji!'

Komentara 2

DZ
Dzasmin
12:50 24.12.2023.

Odvratan postupak! Nikada mu ne bih dosao, a ako je htio ustedjeti, nije trebao uopce nista organizirati.

MO
Mox
12:23 24.12.2023.

Možda bi bilo bolje prije organizacije događaja pozvati prijatelje i zainteresirane sa ponudom da organiziramo okupljanje, da ponudi da preuzme organizaciju na sebe uz participaciju troškova. Ako ima dovoljno zainteresiranih organizira događaj, pozove kontaktirane osobe koje su iskazale interes za sudjelovanje, sačuva račune i podijele troškove. Ovako kad je događaj već organiziran, kupljeno sve i onda dijeljene pozivnice tj. ponude to liči na komercijalu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije