Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
isprobajte već danas

Muči vas peludna alergija? Evo kako smanjiti simptome na prirodan način

shutterstock
11.05.2022.
u 13:30

Za vrhunsku zaštitu pokušajte se istuširati kako biste isprali svu pelud s vaše kose i kože i stavite svu odjeću na pranje

Od cvjetova koji još uvijek padaju s drveća do cvjetova koji se pojavljuju i maglovite ljetne trave, pelud je trenutačno na najvišoj razini. Dakle, kako možete smanjiti njen učinak, bez nazalnih sprejeva i kapi za oči?

Vazelin
Više nego sama hidratantna krema, vazelin djeluje kao barijera – zadržava pelud da je ne udahnete, no da bi to bilo učinkovito, vazelin treba nanijeti na unutrašnji dio nosa, i to svaki dan najmanje dva tjedna prije nego što očekujete da će simptomi početi. 

Ovo je deset najzdravijih namirnica koje biste trebali jesti za doručak:

1/10

Pčelinji pelud
Mnogi se kunu da čajna žličica meda dnevno smanjuje osjetljivost na pelud i pomaže u ublažavanju simptoma peludne groznice. Cvjetni prah ili pčelinji pelud proizvode mlade pčele kada slete na cvijet, a jedinstveni spoj sadrži niz hranjivih tvari, esencijalnih masnih kiselina i flavonoida koji jačaju imunološki sustav i smanjuju upalu, potencijalno suzbijajući simptome peludne groznice. Preporučuje se uzimati samo malu količinu praha, a važno je zapamtiti da se razlikuje od meda koji može sadržavati i druge tvari.

Ananas
Tropsko voće je prepuno enzima zvanog bromelain koji se bori protiv upale kako bi se smanjila oteklina i iritacija prouzročena peludom i drugim sezonskim alergenima, piše Daily Mail. Ananas također sadrži vitamin C, a bromelain čak pomaže pri smanjenju simptoma astme kao što su kašalj i stezanje u prsima, sprečavajući iritaciju i upalu u cijelom dišnom traktu.

Čaj
Čaj ima antioksidativna svojstva koja mogu smanjiti upalu, a čaj od paprene metvice dobar je izbor jer njegov jak miris može pomoći u čišćenju nosnih puteva. Također se predlaže da se čaj od kamilice koristi kao oblog za oči za hlađenje natečenih, crvenih očiju.

Prije spavanja otuširajte se kako biste isprali svu pelud s vaše kose i kože i stavite svu odjeću na pranje. Još jedan savjet jest izbjegavanje vješanja rublja vani jer se pelud u zraku može zalijepiti za čistu odjeću i zadržati se na materijalima.

Ove bebice redovito idu na terapiju glazbom koja im pomaže za vrijeme liječenja od različitih bolesti ❤

Ključne riječi

Komentara 1

NG
nikola25467@gmail.com
19:15 11.05.2022.

Suplement medicinske gljive Agaricus moze ublaziti alergijske i upalne procese u organizmu, jer strasno je dosadno i neprijatno, kad patite od alergije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije