Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlična ideja!

Morate vidjeti kako je Zagrepčanin Albert na fantastičan način iskoristio stare fotografije grada

29.10.2019.
u 12:04

Albert Palić ulovio je nekoliko predivnih fotografija s daškom povijesti i usporedio kako su ta mjesta izgledala nekada, a kakva su danas

Albert Palić slučajno je surfajući naletio na staru fotografiju Britanskog trga i prošlo mu je kroz glavu pitanje: kako bi izgledalo da je sadržaj na slici u sadašnjem vremenu? 

Na Facebook grupi Zakaj volim Zagreb objavio je osam fotografija koje su fotografirane tako da je stara analogna fotografija usred sadašnje situacije u gradu Zagrebu. Objavu je naslovio ''2019. godina s daškom povijesti'' i zaista je tako na njegovim fotografijama, tragovi povijesti pomiješani sa sadašnjošću. 

Nakon što je postavio pitanje s početka, rodila se ideja da napravi fotografije starog Zagreba, a stare analogne fotografije preuzete su iz Državnog arhiva.

– A baš ta mjesta odabrao sam iz razloga zato što svaka ta stara fotografija ima dušu i priča svoju priču – rekao je Albert. 

Inače, često ode u staru jezgru Zagreba i iz čiste ljubavi pokušava prikazati grad na neki drukčiji i inovativniji način. U nastavku prenosimo galeriju fotografija koju je Albert Palić postavio u Facebook grupi. 

U videu pogledajte priču kestenjara s Cvjetnog trga. 

Ključne riječi

Komentara 3

VJ
vjekoslavkatalina
13:02 29.10.2019.

ove fotografije stare su vecina iz doba univerzijade odnosno 1987 osim onog pozara na zgradi na starcevicevom trgu koji je bio 1990...godine....

Avatar dr. Evil
dr. Evil
14:20 29.10.2019.

Bože, na šta je Zagreb izgledao prije Bandića

GR
gragakarlovac
12:11 29.10.2019.

stari gradovi...napravili greske koji novi gradovi sada mogu izbjeci....bolje zivjeti u novim gradovima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije