Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
studija 'jezik muškaraca'

Mladi muškarci okreću se tradicionalnim vrijednostima

muškarac s mobitelom
Foto: Thinkstock
25.08.2014.
u 11:51

Jedna od vodećih svjetskih agencija za odnose s javnošću Ketchum provela je, u suradnji s konzultantskom tvrtkom Maslansky i partneri, studiju 'Jezik muškaraca', koja je otkrila da mladi muškarci danas razmišljaju drugačije od generacije prije njih...

Jedna od vodećih svjetskih agencija za odnose s javnošću Ketchum provela je, u suradnji s konzultantskom tvrtkom Maslansky i partneri, studiju 'Jezik muškaraca', koja je otkrila da mladi muškarci danas razmišljaju drugačije od generacije prije njih. Više se okreću tradicionalnim vrijednostima i skloniji su iskazivanju vlastitih uvjerenja i emocija.

Studija je provedena na devet stotina muškaraca u dobi od 18 do 49 godina u SAD-u, a obuhvatila je pitanja o vezama, seksu, zdravlju, izgledu, karijeri i komunikaciji s prijateljima. Mlađa skupina muškaraca (18-25) je u odnosu na stariju (26-49) sklonija sljedećim uvjerenjima:

- od muškaraca se još uvijek očekuje da budu skrbnici i zaštitnici u obitelji (23%:15%),
- važno je da je muškarac taj koji više zarađuje u bračnoj zajednici (40%:33%),
- više se poistovjećuju sa stereotipom 'snažni, šutljivi' (28%:24%),
- manje prihvaćaju da je u redu ako su ranjivi u pogledu vlastitog izgleda pred svojim prijateljima (68%:74%).

Također, velika većina (85%) mlađih muškaraca nema problema pričati sa svojim muškim prijateljima o osobnim stvarima, spremni su podijeliti svoje osjećaje o prekidu intimne veze (72%) i ne osjećaju nelagodu ako njihov muški prijatelj pred njima pokaže svoju ranjivost (68%). Čak polovica je spremna podijeliti savjete o kozmetičkim proizvodima.

>>Bičevi i vezivanje samo su novi put u sretan brak

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije