Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Restoran Stari grad

Mjesto na kojem možete probati nesvakidašnje kombinacije hrane

djurdjevac
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/4
25.06.2020.
u 22:54

Restoran Stari grad je gastronomska meka za goste i turiste u Đurđevcu

Pačja prsa u umaku od kestena. Zvuči sjajno. Pileća prsa punjena čvarcima. I to mami gosta. Beli žganci sa slaninom mirišu na cijeloj terasi restorana Stari grad. U ovom kraju tek su četiri mjesta gdje se može nešto pojesti, uz pizzeriju Zebra, restoran Picasso i onaj u hotelu Picok - za turiste i goste u Đurđevcu upravo je Stari grad gastronomska meka. Za znalce.

- Rodio sam se kao kuhar! Kuham od jutra do sutra,  volim to. Pa prvog piceka pekao sam već u šestom razredu s mamom Marijom. I tada je ispalo supe - kaže Tihomir Sabolović (45) pa objašnjava:

- Evo piletina je naš domaći specijalitet. A čvarci su nekad bili hrana siromašnih, a danas im je cijena odletjela u nebo, u konkurenciji su i s biftekom. Spajamo okuse, ovakve kombinacije naći ćete samo na našem meniju - govori. Na tanjuru picok-rolice. U Đurđevcu je sve u znaku piletine - tu je punjena sirom i špekom, sve se topi. - Poslije toga dobro se pije - smiju se Podravci, a glavni kuhar restorana preporučuje smuđa na dravski u kukuruznom brašnu:

- Kukuruzno brašno je domaće, od susjeda koji u obližnjem selu Sveta Ana ima vodenicu. Ma radimo kao i naši stari nekad. Naši su djedovi ribe hvatali u Dravi, na tome smo svi u kraju odrasli... I što nam fali? Dobar tek... 

 

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar EtTore
EtTore
12:58 02.07.2020.

Di su turisti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije