Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U kraljevstvu mašte

Mitska bića, razlivena ogledala i dijamantna kiša u zemlji čudesa

fantasy (1)
Foto: Arhiva VL
1/11
11.01.2012.
u 12:29

U bajkama se mogu dogoditi svakakva čuda i sve je moguće. Baš kao i u dizajnu koji bajkovito isprepliće stvarnost sa svijetom mašte!

Kako se "gola" žarulja može pretvoriti u vilinsku kreaciju? Njemački dizajner Ingo Maurer za to je "angažirao" mala bića koja lepršaju vilinskim svjetovima: vretenca i leptire. Tako je nastao bajkovit luster Johnny B. Butterfly oko kojeg naizgled kruže ručno izrađene, vjerne kopije krhkih kukaca poznatih po zadivljujućim bojama i gracioznom letu.

Francuski kreativac Jean-Claude Cardiet osmislio je za 22 22 Edition Design keramičke zidne lampe Licorne u obliku mitskoga bića jednoroga, obasjanog LED rasvjetom. Nadnaravan ugođaj stvaraju i lusteri Madame Cloud koje je Thierry Gaugain dizajnirao za Blackbody kao futurističke oblake osvijetljene novom OLED tehnologijom: prirodnijom, učinkovitijom i još kreativnijom nasljednicom LED rasvjete.

U dizajnerskoj bajci o stanovanju na granici stvarnosti i svijeta mašte, nezaobilazna je i keramika, od već spomenutih jednoroga do dražesnih stolnih satova Ceramic Clocks, Vitrinih dizajnerskih klasika koje je pedesetih godina prošloga stoljeća kreirao George Nelson.

Primjeri su keramičkog "fantaziranja" i vaze 25 - 29 koje dizajnerica Angie Anakis potpisuje za Ligne Roset. Jednostavna keramika oplemenjena je odvojivim dekorom od čeličnih "grančica", laserski izrezanih i sjajno lakiranih.

Za kraljevstvo mašte savršena je i visoka "valovita" komoda iz poznate Cappellinijeve kolekcije Progetti Compiuti, ili Madam Rubens - stolica dizajnera Franka Willemsa, s drvenom, antiknom konstrukcijom iz koje "buja" reciklirana spužva u živim bojama! Ugođaj paralelnih svjetova priziva i "razliveno" ogledalo iz Kare Designa te Komarova tapeta s "lebdećim" kristalima...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije