Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema novih zvjezdica

Michelin ove godine "uzeo pauzu" u Hrvatskoj – osim zelene zvjezdice za konobu Mate sve drugo je po starom

30.06.2022.
u 15:49

Restorani koji su prošlih godina osvojili Michelinove zvjezdice redom su ih zadržali, ali po mišljenju tajnih Michelinovih inspektora nitko nije zaslužio onoj osvojenoj dodati još jednu.

"Na zapadu ništa novo", smatraju u Michelinovom vodiču za Hrvatsku, s čime se zasigurno ne bi složili broji ugostitelji, chefovi, ali i vjerna restoranska publika koja je proteklih godinu dana imala prilku uživati u brojnim novitetima na domaćoj gastronomskoj sceni. Čini se da se Michelinovi inspektori slažu s mišljenjem jednog našeg stručnjaka s područja gastronomije koji smatra da restorani sa zvjezdicama još nisu dorasli podizanju kvalitete i konceptulanim nadogradnjama svojih kulinarskih sustava te da općenito ne streme podizanju ljestvice. 

Podsjećamo na hrvatske restorane koji su sačuvali svoju zvjezdicu: zagrebački Noel, Draga di Lovrana i Nebo by Deni Srdoč (hotel Hilton Costabella) s Kvarnera, Alfred Keller s Lošinja (hotel Alhambra), rovinjski Monte i Agli Amici, paški Boškinac, šibenski Pelegrini, dubrovački Restaurant 360 i Lešić Dimitri s Korčule. .

Foto: Instagram

Zelena zvjezdica ove je godine pripala Konobi Mate na Korčuli, a Zinfandels zagrebačkog hotela Esplanade potvrdio je prošlogodišnju zvjezdicu koja je ujedno bila i prva zelena zvjezdica u Hrvatskoj. Zelena zvjezdica dodajeljuje se kao priznanje inspirativnoj predanosti u korist održivosti i odgovornije gastronomije.

Koliko god bilo neugodno iznenađenje, možda upravo ovaj status quo kod nekih chefova probudi dodatni elan da u godini koja je pred nama probiju plafon i iznenade novim konceptima. Dotad nam preostaje čekati rujan da vidimo hoće li barem chef Hrvoje Kroflin ove godine donijeti važno priznanje hrvatskoj gastronomiji i biti jedan od 100 najboljih chefova na svijetu po izboru prestižnog natjecanja The Best Chef Awards.

Foto: Instagram

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije