Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konoba Navigare, Zidinice 26, Klenovica

Mi domaći volimo loviti ribu, ali više volimo jesti janjetinu

Turistička ponuda Klenovice
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/3
15.07.2022.
u 08:59

Toče dobra vina, poput Pavlomirove žlahtine Grand Cru koja ide sjajno s jelima od ribe i plodovima mora. Cijena butelje je 165 kuna, a decilitar malvazije stoji deset kuna

Pompejev “Ploviti se mora, živjeti nije nužno”, mornarsko geslo kojim je vojskovođa ohrabrivao mornare da isplove sa žitom u Rim, moto je i u Konobi Navigare.

U mjestu ribara i mora pojeli smo janjetinu s ražnja. Smije li se to?

– I janjetina se mora jesti, imamo ribara koji je pojeo možda i dva stada – govore u Navigareu pa nastavljaju:

– Mi domaći volimo loviti ribu, ali više volimo jesti janjetinu! Pet kilograma trojica gladnih riješe za čas. Dobar tek – govore.

9.7.2022., Klenovica - Turisticka patrola Klenovica. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL/Privatni album

U ovoj konobi sjedi se ni metar od mora.

– Luben, orade, zubaci, lignje, hobotnice... sve sam ih ulovio tamo prema Stinici – govori vlasnik Ivan Cvitković. Glavna kuharica Zdravka peče domaći kruh, na žaru okreće ribu koju je vlasnik ulovio, a hranu gladnim turistima raznose Magdalena, Mirela i Ana.

– Pola stoljeća na ovom je mjestu konoba, a gdje je bolja lokacija za jelo nego uz more? – govore. Specijaliteti su im hobotnice ispod peke, ali i tuna.

– Moj je otac Robert uhvatio tunu od 264 kilograma, toliko je imala kad smo je očišćenu vagali, bila je još i teža. Ako ćemo računati, bilo je otprilike tisuću odrezaka! Tko ne vjeruje, eto i fotografije na zidu! Sve je dokumentirano – smije se Cvitković.

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL/Privatni album

Toče dobra vina, poput Pavlomirove žlahtine Grand Cru koja ide sjajno s jelima od ribe i plodovima mora. Cijena butelje je 165 kuna, a decilitar malvazije stoji deset kuna. Kilogram janjetine, dovoljan za dvoje, stoji 240 kuna.

Jede se fino, a na lokaciji gdje se tik uz more uživa u janjetini, teletini ispod peke, cheesecakeu... zavidjeli bi mnogo razvikaniji restorani.

VEČERNJAKOVE ZVJEZDICE

Izbor i kvaliteta jela (do 50 bodova) 46

Izbor i ponuda pića (do 15 bodova) 13

Usluga i ljubaznost (do 10 bodova) 10

Dojmovi i prostor (do 20 bodova) 17

Ukupnost ponude (do 5 bodova) 4

Ukupno 90

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije