Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za masnu kožu

Mazanje hidratantnom kremom možete preskočiti, ali ne izbjegavajte SPF preparat

puder
Foto: Thinkstock
08.08.2014.
u 11:48

Mineralni preparati sa SPF-om, cinkom i titanij-oksidom štite od UVA i UVB-zračenja, a istovremeno upijaju masnoću

Ako vam je koža izrazito masna, možete izostaviti primjenu hidratantne kreme ujutro, ali nikada nemojte napuštati dom, a da prethodno niste nanijeli na kožu SPF preparat.

Iako možda djeluje kontradiktorno, ovaj preparat je od esencijalnog značaja za kontroliranje proizvodnje masnoće i sjaja.

Istraživanja pokazuju da izlaganje djelovanju UV-zračenja izvlači vodu iz kože i istovremeno povećava lojne žlijezde, te tako stimulira proizvodnju masnoće. Mineralni preparati sa SPF-om, cinkom i titanij-oksidom štite od UVA i UVB-zračenja, a istovremeno upijaju masnoću.

Foto: screenshot/facebook

Foto: Thinkstock

Stručnjaci preporučuju i gel-formule s denaturiranim alkoholom, koji isušuje površinsku masnoću i daje krajnji mat efekt (potražite preparate koji sadrže alkohol denat ili SD alkohol 40 na popisu sastojaka). Nanesite sredstvo za zaštitu od sunca na čistu kožu (tako će ga ona pravilno apsorbirati) i ne zaboravite da je količina vrlo važna – ako ne nanesete dovoljno preparata, efekt će izostati.

>>VIDEO: Naučite kako pravilno skinuti masku s lica

>>Muči vas masna koža? Imamo rješenje - napravite ovaj piling od badema

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije