Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrlo jednostavno

Maska za čišćenje, za zatvaranje pora, protiv akni... Evo kako ih napraviti

shutterstock
15.04.2020.
u 07:00

Briga o koži je izuzetno važna, a sada je idealno vrijeme da napravite prirodne maske za lice od sastojaka koje imate doma.

Zbog pandemije koronavirusa, sve više ljudi ostaje doma i isprobava nove stvari. Ovo je idealno vrijeme da upoznate svoje tijelo i kožu te počnete voditi brigu o licu. Ne morate kupovati skupe kreme i preparate preko interneta, već se uputite u svoju kuhinju te iskoristite razne namirnice kako biste napravili maske za lice koje će vam osvježiti kožu, prenosi metro.co.uk. Lucy Xu, stručnjakinja za njegu lica i tijela, podijelila je svoje savjete za najbolje maske.

Pogledajte kako napraviti masku za lice od kave, koja ovježava kožu:

Maska za čišćenje lica 

Dobra maska za čišćenje lica uklanja mrtve stanice kože i ostavlja kožu svježom te otkriva nove, svježe stanice ispod, kako kaže sama Lucy. Također ostavlja prostor za druge kreme i preparate za njegu lica da dublje prodiru i imaju bolji učinak.
Za ovu masku potrebni su vam med i šećer. Vrlo je jednostavna za napraviti, samo umiješajte med i šećer dok ne dobijete smjesu, otprilike pola-pola meda i šećera, samo pazite da ne bude previše tekuća. Zatim ju nježno umasirajte u svoje lice te isperite toplom vodom. Možete je koristiti jednom ili dvaput na tjedan, osim ako imate osjetljivu kožu.

Maska za zatvaranje pora

Otvorene pore mogu uzrokovati akne i prištiće, a ova prirodna maska smanjit će veličinu otvorenih pora te smanjiti nastajanje problema. Za ovu masku potrebni su vam jedan bjelanjak i jedan limun. Umiješajte bjelanjak i limunov sok dok ne dobijete pjenu te zatim nanesite na lice. Ostavite da djeluje deset do petnaest minuta te isperite toplom vodom. Masku možete koristiti jednom ili dvaput na tjedan. 

Maska za hidrataciju kože

Hidratacija je ključ zdrave i svježe kože. Ako je koža hidratizirana, izgleda mlađe i zdravije. Hidratacija također pomaže u smanjivanju elastičnosti kože, što smanjuje bore. Za ovu masku potrebni su vam pola avokada, med i kakao u prahu. Prvo pola avokada umiješajte vilicom te dodajte jednu žlicu kakaa u prahu i meda te dobro umiješajte. Nanesite na lice te ostavite da djeluje deset do petnaest minuta, a zatim isperite toplom vodom.

Za drugu hidratizirajuću masku potrebni su vam banana, sok od naranče i med. Bananu umiješajte vilicom te dodajte sok od naranče i med, količina ovisi o veličini banane, ali smjesa ne bi trebala biti tekuća. Nanesite na lice i ostavite da djeluje petnaest do dvadeset minuta te isperite toplom vodom. 

Maska za sprječavanje akni

Kod kože koja je sklona aknama, važna je prijevremena prevencija. Za ovu masku, pomiješajte med i cimet, dok ne se ne stvori gusta pasta. Na lice nanesite debeli sloj paste te čekajte dok se ne osuši. Nakon toga lice isperite toplom vodom.

Pogledajte koliko muškarci poznaju ženske beauty proizvode:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije