Možete li izbrojati koliko ste puta u životu gurnuli ruku u posudu s tijestom za biskvit dok je vaša majka pripremala kolač?
I koliko ste puta od nje čuli: Ne jedi sirovo tijesto, nije zdravo!
Ali što nam može biti? Odgovor na to pitanje dala je Keleigh Nealon koja je potvrdila ono što smo sumnjali, ali nismo nikada prihvatili. Od kušanja sirove smjese možemo se razboljeti.
Jaja i neki drugi sastojci u sirovoj smjesi za kolače mogu sadržavati salmonelu ili e-coli koje mogu uzrokovati mučninu, akutno zatajenje bubrega, pa čak i smrt. Naravno, zdravstveni problemi neće nastati svaki put kada poližete žlicu s ostacima smjese jer, još ste tu i niste nikada prije imali sličnih problema.
Ipak, rizik je vrlo visok te se tako nešto događa i češće nego biste pomislili, posebice kod osoba starije životne dobi, trudnica, adolescenata i osoba s oslabljenim imunitetom.
Hoćete li idući put dvaput razmisliti prije nego poližete žlicu s kojom ste miješali smjesu za biskvit?
>>Pecite kruh sami, dvaput je jeftiniji
>>Ovo je recept za oreo cheesecake od samo tri sastojka
Aime... a meni je baka kao klincu radila žumanjke sa šećerom koje sam jeo!