Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Različiti pristupi

Mama napisala da djeci za večeru sprema više jela, a drugi roditelji je napali: 'Trebaju gladni u krevet!'

Facebook
04.06.2021.
u 12:34

Djecu samo treba pustiti da odu od stola i ne brinuti jesu li gladna; a kad prođe dovoljno dugo vremena, jedu sve bez prigovora, piše jedan tata u komentarima

Većina roditelja zna kako je ponekad teško s hranom udovoljiti djeci, a jedna je mama dvoje djece nedavno na Facebooku napisala kako ona umjesto da se s njima prepire - za večeru jednostavno pripremi nekoliko različitih jela. 

Ako se djeci ne sviđa ono što su ona ili suprug pripremili za večeru, ona im, kaže, servira pladnjeve s raznim namirnicama za koje zna da će ih pojesti. 

- Jednostavno im dam i druge stvari, kao dodatak glavnom obroku koji pripremam za sebe i supruga - napisala je ona, no čini se kako većina roditelja na Facebooku misli da joj je pristup pogrešan.

Mnogi su tako u svojim komentarima kritizirali takav pristup, uglavnom s jednim istim zaključkom: da bi djeca trebala pojesti ono što se stavi pred njih.

- Nemam ni vremena, ni strpljenja, a ni novca da za svako dijete spremam drugo jelo - napisala je jedna žena, a javio se i jedan tata koji priznaje da je do nedavno i sam to radio, dok nije otputovao u Indiju gdje su 'ulice pune izgladnjele djece'...

Foto: Shuttershock

- Strašni uvjeti u kojima žive ta djeca koja su često i gladna promijenili su mi perspektivu - napisao je. Nakon povratka je tako, priča on, odlučio da više neće udovoljavat prohtjevima svoje djece, pa bi ih kad nešto ne bi htjeli pojesti, jednostavno ostavio gladne. 

- Samo ih treba pustiti da odu od stola i ne brinuti jesu li gladni; a kad prođe dovoljno dugo vremena, jedu sve bez prigovora - kaže on.

Većina se roditelja s tim složila, a manje više svi su pisali kako se djecu treba učiti da s hranom ne budu previše izbirljiva, čak i ako to znači da u krevet odu gladna...

- Razumijem da mnogi djecu odgajaju po principu 'jedi što je na stolu ili budi gladan' i to je u redu, ali ja sam drugačija i volim im udovoljiti - obranila je mama svoju metodu, a bilo je i roditelja koji su priznali da rade isto, prenosi The Sun.

Povratak u djetinjstvo uz jedinstvene igračke: Od zagorskih rukotvorina do Jugoplastike

1/3

- I ja svaku večer spremam nekoliko različitih jela jer mi klinci neke stvari ne vole, pa unaprijed znam da će ostati gladni ako im ne dam nešto drugo - piše jedna mama.

- Koliko savršenih roditelja ovdje ima! A sigurna sam da pola vas doma ima hladnjake pune nezdrave smrznute hranu, pa je djeci za večeru samo podgrijete u mikrovalnoj; ali kad se javi mama koja svojima umjesto tacosa servira sendviče i malo voće, svi se 'dižu na stražnje noge'! - komentirala je druga.

Hit TikTok recept za vegane: Pečena kora od banane im 'glumi' slaninu, biste li probali?

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije