Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlični savjeti

Malim trikovima možete uštedjeti na računima za grijanje

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
14.11.2019.
u 09:05

Oni koji se griju na plin, gradsku toplanu ili električnu energiju, najhladnije godišnje doba vjerojatno i ne vole previše zbog visokih računa za grijanje.

Prije svega, provjerite svoju stolariju, odnosno prozore i balkonska vrata i budite sigurni da ne grijete ulicu. Ako vam stolarija ne priliježe kako treba, pobrinite se da zatvorite rupe kroz koje ulazi hladni zrak. Malom investicijom od 40-ak kuna, kažu stručnjaci, uštedjeti godišnje možete i 400 kuna na računima za grijanje.

Obavezno zbog ulaska hladnog zraka spuštajte rolete tijekom hladnih dana po noći, ali i navlačite zavjese jer i one zadržavaju toplinu u vašemu domu.

No, zavjese sklonite s radijatora, a radijatore ne zaklanjajte namještajem jer tako smanjujete njihov toplinski učinak.

Provjerite kako vam griju radijatori, ako je jedna strana radijatora hladna, a druga vruća, obavezno ih prozračite ventilom predviđenim za to.

Ako vam je u prostoriji prevruće, ne otvarajte prozore jer tako nepotrebno gubite energiju. Umjesto toga na ventilu na radijatoru ili na termostatu snizite temperaturu. Kada prostorije zračite duže vrijeme, tada isključite grijanje.

Ne zaboravite i prilagoditi svoju odjeću zimskim uvjetima i ne čudite se visokim računima za grijanje ako ste u domu u kratkoj majici ili hlačama. Umjesto toga se odjenite, a termostat namjestite za jedan stupanj manje i već ćete uštedjeti pet posto na računu.

Ključne riječi

Komentara 1

NE
NeRazdjelnicima
19:29 12.01.2020.

Riješite se razdjelnika topline, ili još bolje, nikada nemojte dozvoliti da vam ugrade to sredstvo za pljačku naših novčanika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije