Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priznanje uglednog vodiča

Sjajna preporuka: Lonely Planet Hrvatsku uvrstio na prestižnu listu

Lonely Planet
25.10.2023.
u 14:30

Vjerujem da su se naši brojni gosti već uvjerili u atraktivnost hrvatske turističke ponude i zalaganje cjelokupnog hrvatskog turističkog sektora, dok će se oni budući u to tek uvjeriti, rekao je direktor HTZ-a, Kristjan Staničić.

Hrvatska je među deset zemalja koje svakako treba posjetiti u 2024. Top listu sastavio je globalno uvaženi Lonely Planet, jedan od vodećih svjetskih travel platformi i specijaliziranih medija za putovanja, u povodu obilježavanja svoje 50. obljetnice. Na popisu je, kako i priliči okrugloj obljetnici, 50 zemalja, a Hrvatska je u top deset u društvu Mongolije, Indije, otočne države u istočnim Karibima St. Lucije, Meksika, Maroka, Čilea, zapadnoafričkog Benina, Uzbekistana i  Pakistana. Za Hrvatsku se kaže da je zemlja prekrasne obale obasjane suncem, s mnoštvom otoka i otočića, te izazovnim planinama i povijesnim gradovima. U opisu je, među ostalim, istaknut ulazak Hrvatske u schengenski prostor te otvaranje Pelješkog mosta.

"Izbor Lonely Planeta potvrđuje status Hrvatske kao jedne od najkvalitetnijih, a pritom i najljepših svjetskih zemalja čija je globalna vidljivost sve veća. Prirodna baština, bogata kultura, ljubaznost ljudi, ali i snažni pokretači napretka različitih aspekata turizma okosnica su naše ponude koja je sve prepoznatljivija i na cjelogodišnjoj razini. Vjerujem da su se naši brojni gosti već uvjerili u atraktivnost hrvatske turističke ponude i zalaganje cjelokupnog hrvatskog turističkog sektora, dok će se oni budući u to tek uvjeriti", ističe Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice i naglašava važnost održivosti u razvoju, ali i promociji održivog turizma jer bilježimo sve više putnika koji prate ekološke trendove.

Inače, Lonely Planet je uz popis najboljih zemalja za putovanja u idućoj godini objavio i liste najboljih svjetskih destinacija u kategorijama za najbolju održivu destinaciju, najbolji grad, najbolju regiju te u kategoriji destinacija s najboljom vrijednosti za uloženi novac. U kategoriji vrijednosti za novac prednjači Poljska, kao najbolja regija za putovanja, po održivosti je na prvom mjestu Ekvador, a  zanimljivo je da se na popisu najpoželjnijih gradova našao Mostar.

Najljepše plaže Hrvatske

Komentara 2

LI
Libela
14:57 25.10.2023.

Lonely Planet Hrvatsku svrstava na Balkan, dezinformirajući svjetsku javnost. Mi nismo na Balkanu, nego s njime graničimo. Balkan je tamo gdje je bilo Osmansko Carstvo, u doba Napoleona, kad je termin izmišljen, kao oznaka za "Europsku Tursku".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije