Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neobična metoda

Ljudi ju kritiziraju zato što svojoj djeci od 6, 8 i 9 godina naplaćuje stanarinu: ‘Rade poslove za džeparac!’

TikTok/Instagram
25.03.2024.
u 13:30

Podijelila je video na TikToku u kojem pokazuje svoju roditeljsku tehniku ​​i to je pogledano više od sedam milijuna puta, a mnogi su roditelji prihvatili savjete i učinili slične stvari. Međutim, nisu svi bili tako pozitivni

Mama Samantha Bird je zaludjela internet svojom kontroverznom odlukom da djeci naplati stanarinu. Naime, Samantha je kroz život imala brojne dugove i htjela je osigurati da njezina djeca ne dožive istu sudbinu. S nadom da će svojoj djeci dati prednost u odrasloj dobi, Samantha tjera Simona, Jonaha i Ashera, u dobi od devet, osam i šest godina, da plaćaju "lažne račune".

Svaki tjedan djeca dobivaju džeparac od 6 dolara od čega se očekuje da će 1 dolar otići na njihove troškove, još 1 dolar za namirnice i posljednji 1 dolar za režije, piše The Sun.

@samanthabirdshiloh We increased the boys allowance to accommodate them paying “mock” bills. I want them to have a sense of responsibility and learn how to manage expenses in a safe environment now! #budgeting #finacialfreedom #parenting #kidstiktok #kidsoftiktok #kidspersonalfinance #financetiktok #moneytips #debtpayoff #debtfree #debtfreejourney #debtfreecommunity #investingforkids #investing #personalfinancetips #moneymindset #moneymanifestation ♬ original sound - Samantha Bird

Dobivajući novac kroz obavljanje poslova tijekom tjedna, djeca mogu sve pratiti kroz radne bilježnice koje je izradila njihova mama. "Jednom tjedno sjednemo s dečkima da obradimo podatke o novcu, izvadimo njihove radne knjižice i novčanike, a zatim razgovaramo o financijskim vještinama. Svojoj djeci naplaćujemo stanarinu iz nekoliko razloga, želim da se kontroliraju kada je njihov novac u pitanju i želim da upravljaju svojim troškovima", objasnila je.

Nakon što je provela godine pokušavajući dovesti svoj financijski život u red, Samantha je ustrajna u tome da njezina djeca budu bolje pripremljena za odraslu dob nego što je ona bila. 30-godišnjakinja shvaća da su joj djeca još mala pa se pobrine da znaju da štede za poslasticu i da im bude što zabavnije. Radna bilježnica koja je izrađena za njih podijeljena je u šest dijelova: zarađivanje, štednja, trošenje, davanje, ulaganje i troškovi.

VEZANI ČLANCI:

Podijelila je video na TikToku u kojem pokazuje svoju roditeljsku tehniku ​​i to je pogledano više od sedam milijuna puta, a mnogi su roditelji prihvatili savjete i učinili slične stvari. Međutim, nisu svi bili tako pozitivni sa svojim komentarima. Neki su joj roditelji dali do znanja da misle da nije u redu što radi i da bi trebala pustiti svoju djecu da budu samo djeca. Jedan korisnik TikToka napisao je: "Samo pustite djecu da budu djeca!" Dok je drugi dodao: "Previše su maleni ti da bi radili ovakve stvari, samo ih pusti!" Samantha se našalila da njezina djeca neće biti izbačena ako ne plate stanarinu mjesec dana. 

Negativne povratne informacije nisu je spriječile da pomaže obiteljima diljem svijeta. "Moj suprug i ja završili smo u velikim dugovima i financijski nismo bili dobro. Trebale su nam godine da sredimo svoj financijski život i iskopamo se iz rupe u kojoj smo bili. Zbog ovog iskustva stvarno sam željela osigurati da moja djeca izbjegnu što je više moguće toga. Toliko mi je roditelja govorilo da će to pokušati sa svojom djecom ili da bi željeli da ih njihovi roditelji pouče sličnim stvarima", dodala je Samantha.

Mama pokazala što radi s djecom kad treba vrijeme za sebe: 'Ubacim ih u kartonsku kutiju!'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije