Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
voda i zelenilo

Ljepota jednako zdravlje! Koža i kosa zasjat će samo uz ove savjete

ljepota
Shutterstock
30.03.2014.
u 15:10

Konzumiranjem voća i povrća tijelu dajemo vitamine i antioksidanse koji sprečavaju raspadanje kolagena i elastina u našoj koži.

Jedan od najvažnijih utjecaja na zdravlje naše kose i kože je kvaliteta i količina hrane koju jedemo.

Besprijekorno blistava koža i kosa traže kontinuiranu brigu o raznovrsnoj i uravnoteženoj prehrani. Osigurajte ih prehranom baziranoj na voću, povrću, osobito voću jarkih boja i lisnatom povrću, cjelovitim žitaricama, ribi, morskim plodovima, mesu, mliječnim proizvodima te dodacima prehrani.

Konzumiranjem voća i povrća tijelu dajemo vitamine i antioksidanse koji sprečavaju raspadanje kolagena i elastina u našoj koži. Kolagen i elastin pomažu u očuvanju kože mladom i napetom.

Hidratacija je prijeko potrebna.

Unosom dovoljne količine vode uz kvalitetne namirnice zamjene stanica kože su dinamičnije, a otklanjanje otpadnih tvari učinkovitije. Voda je esencijalni nutrijent te je uloga adekvatnog stupnja hidratacije u prevenciji kroničnih bolesti, očuvanju zdravlja i ljepote neophodna i od izuzetne važnosti.

Voda sudjeluje u gotovo svim biokemijskim procesima u organizmu: probavi, disanju, regulaciji krvnog tlaka, održavanju temperature i acidobazne ravnoteže, uklanjanju štetnih tvari iz organizma. Tekućinu treba kontinuirano nadoknađivati kako bi nivo tekućine koja kola našim tijelom bio stalan.

>>Ovo je proizvod kojeg će vaša koža jednostavno obožavati

>>Još jedan razlog da jedemo namirnice bogate omega-3 masnim kiselinama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije